Restaurant Silvester's stopt, nieuw concept in het pand van start

Restaurant Silvester's stopt, nieuw concept in het pand van start

Na bijna 20 jaar stoppen ondernemers Silvester Heijligers en Monique Simons eind juli met Restaurant Silvesters in Sittard. Het restaurant had van 2013 tot 2021 een Bib Gourmand van Michelin.

Chef-kok Silvester Heijligers en gastvrouw Monique Simons – de ondernemers van Restaurant Silvesters - vertrekken naar Italië om daar hun droom te gaan verwezenlijken.

In het pand aan de Paardestraat 25 in Sittard starten Lace en Andrei een tweede locatie van het Japanse Restaurant Kobe. Naast Sittard heeft Kobe al een vestiging in Maastricht. Kobe Sittard opent naar verwachting eind 2022 de deuren.

Naar Italië

Silvester Heijligers en Monique Simons zijn al jaren groot fan van Italië. Ze hebben er sinds 2016 een vakantiehuis dat ze ook verhuren. Nu gaan ze zelf ook gasten ontvangen in Italië. Hun 'nieuwe vestiging' ligt iets ten westen van Rimini in de regio Romagna. Het dorpje heet Savignano di Rigo.

Restaurant Silvesters: laatste menu

25 juli 2022 gaat de deur van Restaurant Silvester’s in Sittard definitief op slot. Tot die tijd serveert het team een The Best of 20 Years-menu.

Bekroningen voor Restaurant Silvester's

Naast een Bib Gourmand werd het restaurant in Sittard 10 jaar geleden ook bekroond met een award van restaurantgids Gault&Millau. Silvester's kreeg de prijs-plezier award van deze gids voor de prettige verhouding tussen menuprijs en kwaliteit van het eten en drinken.