Sibrecht Benning weg bij Document 12: 'Nieuwe uitdaging in Sky56'

Sibrecht Benning weg bij Document 12: 'Nieuwe uitdaging in Sky56'

Sibrecht Benning verlaat eind deze maand restaurant Document 12 in Wijchen. Ze gaat aan de slag bij het nog te openen Sky56 in Arnhem.

Sibrecht Benning vertelt tegenover Misset Horeca dat zij en Document 12-eigenaar Tim Bongers niet vervelend uit elkaar zijn gegaan. 'Ik vind het heel vervelend dat ze nu zonder kok zitten, maar ik heb afgelopen jaar mezelf flink ontwikkeld en wil graag door. Ik heb zoveel geleerd.'

Benning rondde in een jaar tijd de opleiding SVH gespecialiseerd kok, niveau 4 af. 'Warme en koude keuken, met een 9. Ik ben de eerste vrouwelijke chef in Nederland die dit particuliere traject heeft afgelegd.' Daarnaast slaagde ze met een 8 voor de opleiding tot SVH chef patisserie niveau 4.

Sky56

Sibrecht Benning gaat nu aan de slag bij Sky56, een nieuw restaurant in Arnhem dat naar verwachting medio september wordt geopend. Niet te verwarren met restaurant Sky dat dit voorjaar de deuren opende in het pand ernaast en dat een concept is van dezelfde eigenaar. Sky56 is een klein restaurant - nog geen 40 couverts - in het hoge segment. Thijs Stut, afkomstig van tweesterrenrestaurant Flore, wordt er de maître-sommelier. 'We gaan het samen draaien. En ik doe er zelf de patisserie', zegt ze enthousiast.

Document 12

Sibrecht Benning ging in augustus 2021 aan de slag bij Document 12. Het restaurant opende aanvankelijk als lunchzaak, maar eigenaar Tim Bongers, voormalig assistent-maître bij restaurant Cordial* en maître-sommelier bij restaurant Versaen*, ontdekte tijdens de lockdownperiode dat hij de verfijning en het wijn-spijsgedeelte zoals bij eerder benoemde restaurants miste. 

In de tweede lockdown werd dan ook besloten om het roer om te gooien en meer focus te leggen op het diner. Sibrecht Benning werd aangetrokken om het naar een hoger plan te tillen. Met succes, want het restaurant werd al snel getipt door de culinaire gidsen in Nederland. Het restaurant heeft inmiddels een notering in de Lekker500, Gault & Millau en Michelin.

Geen kok meer in dienst

Op de website van Document 12 laat het restaurant weten per 1 september 2022 qua menu een aantal wijzigingen te gaan doorvoeren, vanwege het personeelstekort. Een pop-upbericht vermeldt het volgende: 'Het doet ons pijn u te moeten mededelen dat we per 01-09 -2022 geen kok meer in dienst te hebben. Uiteraard zullen we er alles aan doen om de wijzigingen beperkt te houden. We hopen op begrip voor onze situatie.' Het team laat verder nog weten de gasten van de ontwikkelingen op de hoogte te houden via de socialmediakanalen.

Over Sibrecht Benning

Benning kookt de laatste weken van augustus nog bij Document 12. 'Let's go out with a bang', schrijft het team op social media dat nu geniet van een vakantiesluiting.

Voordat Benning bij Document 12 werkte, stond ze aan het roer in de keukens van Nacional in Nijmegen en Bizar Bazar in Arnhem. Eerder was Benning 7 jaar lang eigenaar van restaurant De Sjalot in Nijmegen, waar ze kookte op hoog niveau.