Multibrandhotel met drie Marriottmerken in Amsterdam op komst

Multibrandhotel met drie Marriottmerken in Amsterdam op komst
Beeld: MVSA Architecten

Aan de rand van de Amsterdamse haven moet in 2024 een bijna 600 kamers tellend hotelcomplex openen. De serie gekoppelde panden gaat opereren onder drie verschillende hotelmerken van Marriott, waarmee deze hotelgroep straks haar tweede multibranded hotel in Amsterdam opent én het eerste in Nederland met drie verschillende merken op één hotelcomplex.

Langs de ringweg A10, ter hoogte van metrostation Isolatorweg heeft All-In Real Estate (AIR) een kavel van 42.000 vierkante meter waarop het ‘Harbour City Hotel’ moet komen. Dat bestaat uit twee torens die op een ‘podium’ staan. De hotelkamers komen in de torens, het podium biedt plaats aan lobby, restaurants, gym en andere faciliteiten. 

Harbour City Hotel – niet te verwarren met City Harbour Hotel aan de Cruqiusweg, waar Niu Fender en een locatie van Yays in zijn gevestigd – moet het grootste gasloze hotel van Nederland worden. De opening is voorzien voor eind 2024.

Drie merken onder één dak 

En het wordt het eerste multibranded hotel in Nederland met liefst drie verschillende merken op de gevel. Na dualbranded hotels als Moxy Houthavens/Residence Inn (Mariott, 2019) en Tribe/Mercure (Accor, mei dit jaar) wordt dit wederom een combinatie van Marriottmerken. 

Een Le Méridien met 208 kamers, een Courtyard by Marriott met 201 kamers en een Element met 190 kamers, samen 599 kamers.

Dit betekent voor Le Méridien een terugkeer naar Nederland en naar Amsterdam. Het merk was lang vertegenwoordigd met het Apollo hotel in Amsterdam. Voor Element is het de tweede locatie in Nederland, naast de in 2016 geopende vestiging in Amsterdam-Zuid, die vorig jaar werd overgenomen door Claus Company

Twee torens 

MVSA Architecten uit Amsterdam tekenden het complex, waarbij ze een grote lichtgekleurde toren en een kleinere donkergekleurde toren ontwierpen.

Le Méridien Amsterdam West Port Hotel en Courtyard by Marriott Amsterdam Harbour City nemen de 70 meter hoge lichte toren in, de 45 meter hoge donkere toren biedt plek aan Element by Westin Amsterdam Harbour City. Marriott gaat de hotels zelf managen. 

In het lage deel van het complex komen aan de kant van de ringweg een drielaags parkeergarage en aan de andere kant, de voorzijde, de ingangen voor de drie hotellobbies, een gym, een restaurant met 125 zitplaatsen en vergader- en meetingfaciliteiten.

Multibranded hotels 

Het concept van multibranded hotels is relatief nieuw in Nederland. Marriott was in 2019 de eerste met een dualbranded combinatie Moxy en Residence Inn. Eenzelfde combinatie werd begin juli ook aangekondigd voor Den Haag.

In 2020 werd de komst gemeld van de eerste Europese vestiging van IHG’s dubbelconcept Holiday Inn Express & Suites, in Deventer

En in mei 2022 opende in Amsterdam een dualbranded hotel met de merken Tribe en Mercure van Accor.

Het Harbour City Hotel wordt met Le Méridien, Element by Westin en Courtyard by Marriott het eerste hotel in Nederland met drie merken op de gevel.