Goes krijgt er 89 hotelappartementen bij

Goes krijgt er 89 hotelappartementen bij

In Goes - aan het kanaal tussen het Goese Meer en de haven -komen 89 hotelkamer/appartementen. Complex Waterstate zoals het gaat heten, krijgt ook een restaurant en wellness voorzieningen.

De hotelkamers in Waterstate zijn een initiatief van Fitland-eigenaar Maarten van Kampen en worden allemaal verkocht aan (particuliere) investeerders. Van Kampen en zijn team nemen de exploitatie van het hotel voor eigen rekening. onder de paraplu van 'hotelexploitant Fitland Waterstate BV'.

Alle kamers krijgen een pantry met magnetron en koelkast, vandaar dat Van Kampen spreekt over hotelappartementen.

Het hotel gaat na opening intensief samenwerken met de lokale sportschool van Fitland, nabij het hotel.

Hotelgasten kunnen daar gebruik maken van de sport- en wellness faciliteiten. Van Kampen werkt ook in Roosendaal aan gelijksoortige luxe hotelappartementen.

Hotels verkocht aan Fletcher

Een aantal jaren geleden verkocht Fitland haar eigen vier wellness hotels (City Resort Hotels) juist aan Fletcher en een groot deel van de sportscholen aan Basic Fit.

In Goes komen in hetzelfde complex ook 14 appartementen voor permanente bewoning. Op de begane grond van Waterstate bevindt zich de entree met lobby en een restaurant met terras aan het water. Het gebouw heeft totaal 7 verdiepingen. Op de begane grond, de 1e, 2e en 3e verdieping bevinden zich de hotelkamers. Daarboven de woningen.

Alle woonappartementen en circa 40 procent van de hotelappartementen zijn al verkocht. Er zijn drie types hotelkamers L, XL en XXL variërend in grootte van 25 vierkante meter tot 39 vierkante meter.

Bijzondere indeling hotelkamers

De indeling van de hotelappartementen is bijzonder. De hotelappartementen type XL en XXL hebben namelijk een flexibele dag- en nachtindeling met verstelbare bedden. De bedden kunnen overdag verhoogd worden tot aan het plafond waardoor er ruimte ontstaat voor een woonkamer met eettafel of een werkruimte met ruime bank.

Deze zitten al onder het bed verscholen, dus slepen is niet aan de orde. Alles gaat vanzelf, met één druk op de knop. Dankzij deze constructie bieden de types XL en XXL aan maximaal 4 personen. Type L biedt plaats aan maximaal 3 personen.

Andere nieuwe hotels in Goes

In Goes gebeurt meer op hotelgebied: in 2021 opende Rijks van de Kloeg groep haar deuren, een hotel met 40 kamers. Recenter nog opende Amadore boutique hotel Jersey in hartje Goes met 30 kamers.