Grand Café de Hopbel na 72 jaar gestopt; inboedel te koop

Grand Café de Hopbel na 72 jaar gestopt; inboedel te koop
Dit biljart krijgt één van de hoogste biedingen in de veiling van Café de Hopbel.

In juli kwam na 72 jaar een einde aan Grand Café de Hopbel in Schijndel. De eigenaar heeft 50 jaar gewerkt en gaat met pensioen. Wat gebeurt er met het pand? En de inboedel?

Het pand van De Hopbel is aankocht door de buren, de eigenaren van Het Tramhuys. Zij vestigen er hun cafetaria De Kafmolen en willen er daarnaast een café starten.

De planning is om - na de verbouwing - in januari 2023 open te gaan. In de oude Kafmolen komen waarschijnlijk appartementen.

Inboedel café de Hopbel

De complete inventaris van het café wordt geveild via BVA Auctions. Onder meer nostalgisch decoratiemateriaal, een biljarttafel, een dartbord en een koffiemachine verschijnen onder de digitale hamer. Net als tafels, stoelen en de barinventaris. Het gaat om een totaal van 380 kavels.

Alles start vanaf één euro. Meebieden kan tot en met 25 augustus 2022, de veiling sluit om 19.00 uur.

Een einde van een tijdperk: Mari en Rachel Venrooij hebben na 72 jaar de deuren van Grand Café de Hopbel in Schijndel gesloten. De buren van Het Tramhuys kochten het pand en verhuizen hun cafetaria-restaurant De Kafmolen naar deze locatie in het centrum van de Brabantse stad.

Horecamonument verdwijnt

Met de Hopbel verdwijnt een horecamonument uit het straatbeeld van Schijndel. Al in 1950 opende De Hopbel als hotel. Later werd het een café-zaal. Het typische ‘bruin café’ aan de Kloosterstraat heeft 72 jaar lang gezelligheid en sfeer geboden aan talloze stamgasten, bezoekers en maar liefst 21 verenigingen.

Op vrijdag 19 augustus 2022 is er van 9.00 tot 12.00 een kijkdag. Adres: Kloosterstraat 1, 5481 BE in Schijndel.