Restaurant Valencia en chef Bart Leussink uit elkaar

Restaurant Valencia en chef Bart Leussink uit elkaar
Janiek van den Broeck en Bart Leussink gaan als koppel op zoek naar een nieuwe uitdaging

Chef Bart Leussink en zijn partner Janiek van den Broeck zijn weg bij Valencia in Deventer. Het duo was verantwoordelijk voor respectievelijk keuken en voorkant van het nieuwe restaurant dat in december 2021 open ging.

Valencia is eigendom van drie ervaren horecaondernemers uit Deventer: Max Hertzdahl van Jackies, Michaël Hoeksema van No11 en Valentijn Bergers van restaurant The Lemon Tree. Bart Leussink laat weten dat hij en Janiek al uit dienst zijn en als koppel op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Ze noemen het beiden spijtig dat de samenwerking bij Valencia ten einde is gekomen. ‘De zaak stond goed op de rit en wij hadden het erg naar ons zin. Wij zijn jong en ambities en willen echt wat bereiken. Helaas strookte dat niet helemaal met de toekomstplannen van de eigenaren.’

'Contract niet verlengd'

Michaël Hoeksema laat desgevraagd weten dat het jaarcontract van Leussink en Van den Broeck niet is verlengd. ‘Het is een zeer gedreven koppel maar over het runnen van de zaak verschillen we van mening.’ Meer wil hij er niet over zeggen. ‘Meer is het ook niet, hoor,’ besluit hij.

Nino Boot opvolger

De rol van chef Leussink is overgenomen door Nino Boot, die voorheen bij The Lemon Tree stond. ‘Hij had al een aantal keren geholpen bij Valencia en wilde de stap van sous naar chef wel maken,’ zegt Hoeksema.

De rol van Janiek aan de voorkant wordt ingevuld door het bestaande team van Valencia en ook Hoeksema zelf neemt taken op zich.

Aan het concept van dineren met meerdere kleine gerechten verandert niets. Hoeksema: ‘Maar elke chef brengt zijn eigen ideeën mee, dus kleine veranderingen zullen wel plaatsvinden.’

Chef Bart Leussink

Chef Bart Leussink werkte voor Valencia bij ’t Schultenhues in Zutphen en Graphite in Amsterdam – beiden van Peter Gast – bij  Villa Ruimzicht in Doetinchem en bij De Tuinkamer in Ruurlo.