Borealis Hotel Group neemt Duitse branchegenoot over

Borealis Hotel Group neemt Duitse branchegenoot over
code n. H7060, Novotel, Schipol, The Nederlands, building

De Nederlandse Borealis Hotel Goup neemt de Duitse branchegenoot Bierwirth & Kluth Hotel Management over. Ook stapt een private equity partij in als nieuwe aandeelhouder van Borealis.

Bierwirth & Kluth Hotel Management (B&K) is een hotelmanagementbedrijf met 12 hotels in Duitsland en Oostenrijk. Deze hotels, goed voor 3000 kamers, worden met de overname samengevoegd aan het portfolio van Borealis Hotel Group. 

Tussen Borealis en B&K zijn veel overeenkomsten. Borealis werd in 1997 opgericht, B&K in 1998. Beide partijen werken samen met grote hotelketens als Marriott, Accor, Hilton en IHG. De eerste gesprekken dateren uit 2020. Ook zijn beide bedrijven van vergelijkbare omvang.

Borealis Hotel Group

Borealis Hotel Group is in Amsterdam opgericht en wordt geleid door Bart van de Kamp (oprichter), Lodewijk van der Meulen (mede-oprichter), Jehoeda Schächter en Pieter Moll.

De groep opereert onder meer een Adagio (Accor) appartementenhotel in Amsterdam, een Indigo in Den Haag (InterContinental Hotels Group – IHG), Staybridge Suites in Den Haag (IHG) en een Hampton by Hilton en een Crowne Plaza (IHG) in Utrecht. Ook heeft de groep een Novotel, Ibis Budget en Holiday Inn Express in Amsterdam.

Binnekort opent Borealis ook de eerste Europese Motto by Hilton in Rotterdam, het eerste resultaat van een strategische samenwerking met Cycas Hospitality die Borealis vorig jaar aanging.

Ook buiten Nederland groeide de groep de afgelopen 25 jaar gestaag en heeft inmiddels hotels in België, Denemarken, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oostenrijk, Portugal Spanje en Zweden.

Expansiestrategie

Borealis heeft een succesvolle expansiestrategie gevolgd, waarbij het pan-Europees hotels ontwikkelt en zich richt op strategische M&A-mogelijkheden. De toevoeging van B&K kenmerkt de volgende stap in de groei van Borealis. 

Bart van de Kamp, CEO en oprichter van Borealis Hotel Group: ‘We zijn enthousiast om B&K in onze groep op te nemen. Samen met onze collega’s bij B&K zullen we werken aan onze visie, om onze passie voor gastvrijheid en onze ervaringen te delen met onze gasten over het hele continent. We zijn ook verheugd dat Altantic Park heeft besloten zich bij ons te voegen, wat de waarde van ons managementteam, onze collega’s en ons platform verder aantoont. Daarnaast zijn we dankbaar dat THCP ons blijft ondersteunen, nadat we ons met succes door de Covid pandemie hebben geloodst. Zij zullen samen met AP de middelen en kennis blijven leveren om onze uitbreiding en groei voort te zetten.’