Martijn Kajuiter verruilt WSHS voor Van der Valk

Martijn Kajuiter verruilt WSHS voor Van der Valk

Martijn Kajuiter heeft boutique hotel WSHS en het bijbehorende restaurant Lizz in Gouda na 1,5 jaar verlaten. Sinds 1 november is hij als operations manager verantwoordelijk voor alle f&b binnen Van der Valk De Cantharel in Apeldoorn.

Martijn Kajuiter startte begin 2021 bij WSHS en Lizz in Gouda. Eigenaren Sharon en Lennart van Gastel openden hun boutique hotel met restaurant in het oude Weeshuis in de stad en haalden als executive chef Kajuiter binnen, die net had besloten na 10 jaar successen in Ierland terug te keren naar Nederland. 

Nu, na ruim anderhalf jaar, verlaat Kajuiter het Goudse hotel en restaurant alweer. ‘Dit gebeurt op mijn eigen verzoek', laat Kajuiter weten. ‘Het was nooit te bedoeling om er een langlopend project van te maken.’

Bij zijn aanstelling zei hij al dat hij zijn rol vooral zag als inspirator en executive chef: het concept verder aanscherpen en het team bouwen en aansturen. Toch dwongen covid en de bijbehorende personeelsuitdagingen hem ertoe zelf dagelijks achter de kachel te staan.

Remco Kuijpers volgt Martijn Kajuiter op 

Inmiddels is het team voldoende op sterkte, onder meer met het aantrekken van chef-kok Remco Kuijpers eerder dit jaar. Kuijpers komt over van sterrestaurant Fitzgerald in Rotterdam. Dus kan Kajuiter met een gerust hart afscheid nemen van WSHS, wetende dat de keuken in goede handen is bij Kuijpers. Die neemt als nieuwe executive chef de taken en verantwoordelijkheden voor de keukens en operationele f&b-zaken over van Kajuiter.

‘Ik ben erg dankbaar dat ik met eigenaren Lennart en Sharon van Gastel dit ongelofelijk mooie project heb mogen opstarten en deel heb mogen uitmaken van de start van iets unieks en bijzonders. Het Weeshuis heeft een speciale plek in mijn hart. Ik wens team WSHS het allerbeste en zal genieten van al het succes dat het gaat oogsten.’ 

Van der Valk 

Kajuiters nieuwe uitdaging ligt bij Van der Valk De Cantharel in Ugchelen (Apeldoorn). Daar neemt hij als operations manager de algehele f&b onder de vleugels. Hierin wordt hij bijgestaan door Martijn van Dijk, die overkomt van Hotel Haarhuis in Arnhem. ‘We hebben allebei dezelfde functie. Het hotel is zo veelomvattend, dit kun je niet alleen', zegt Kajuiter. Beiden zijn in november gestart. 

Het is niet voor het eerst dat De Cantharel een sterrenchef aan zich verbindt - Kajuiter behaalde in Ierland bij Cliff House Hotel de eerste Michelinster van het land buiten hoofdstad Dublin. In coronatijd ontwikkelde het Apeldoornse hotel een kerstdiner voor thuis met André van Doorn, die jarenlang een ster voerde bij restaurant Kasteel Heemstede (en eerder ook bij De Hoefslag). 

Het hotel telt naast een buffetrestaurant twee à-la-carterestaurants: bistro Martinus en fine dining restaurant Huisje James, wat verscholen ligt in de bossen achter het hotel. Huisje James staat in zowel de Michelingids (3 bestekjes) als Gault&Millau (15 punten).