Boutiquehotel WSHS opent deuren in voorjaar 2021 in Gouda

Boutiquehotel WSHS opent deuren in voorjaar 2021 in Gouda

Het Oude Weeshuis in Gouda, dat stamt uit 1599, krijgt een flinke metamorfose. In het voorjaar van 2021 moet het dan opnieuw opengaan als Boutique Hotel WSHS.

Het nieuwe Boutique Hotel WSHS, oftewel het Weeshuis, is gevestigd in het cultureel kwartier van Gouda, het oudste stukje centrum van de stad.

De opening is een initiatief van ondernemers-echtpaar Sharon en Lennart van Gastel. WSHS opent niet alleen als een hotel, maar eveneens als restaurant, cocktailbar en beschikt over een aantal ontvangstruimtes; allemaal onder één dak.

Naast een restaurant waar de streek centraal staat is er ook nog cocktailbar Coco, aan de overkant van de binnenplaats. De aangrenzende Regentenkamer, waar de regenten in de 16e eeuw daadwerkelijk verbleven, doet ook dienst als ontbijtkamer.

Het restaurant, de bar en het terras zijn ook toegankelijk voor niet-hotelgasten. En ook bruiloften kunnen er gevierd worden in het nieuwe boutique hotel.

Boutique Hotel Relais & Châteaux

Judith van Mourik, onder andere bekend van het interieur voor Parc Broekhuizen, tekende voor het design van onder meer de 25 hotelkamers, variërend van ruime familiekamers tot 'romantische getaways'.

Het nieuwe hotel gaat als vijfde hotel van Nederland ook lid worden van de hotelcollectie van Relais & Châteaux. Een verzameling luxueuze boutique hotels, resorts, villa’s en restaurants die zich 'onderscheiden door uitmuntende kwaliteit en excellente service.'