In World of Wine ligt iedere beursdag de focus op een ander wijnland. Het betreft korte dynamische proeverijen voor 30 personen per sessie. Elke dag presenteert Gault&Millau om 12.00 uur en om 14.00 uur een topchef die een mooi gerechtje combineert met een wijn.
Programma World of Wine
Maandag 9 januari staat in het teken van Zuid-Afrika waar Roos Stevens, Sommelier van Sofitel Legend The Grand in Amsterdam, masterclasses geeft over de wijnhuizen Boekenhoutskloof, Waterkloof, Perdeberg en Jordan. Tijdens de sessies van Gault&Millau zullen de chef van de Cape Town Social Club (Amsterdam) en de chef van De Nederlanden* (Vreeland 17pt) hun opwachting maken.
Dinsdag 10 januari worden de proeverijen verzorgd door Esmee Langereis, wijnjournaliste voor o.a. NRC, met wijnen van de wijnhuizen Schlumberger, Mouton Cadet, Escudo Rojo en Torres. Tijdens de wijn en spijs sessies van Gault&Millau zullen Auberge Jean&Marie (14pt) en Arles (14pt) , beide uit Amsterdam, de culinaire combinaties maken.
Woensdag 11 januari ligt de focus op Chili en presenteert Barbara Verbeek, wijn journaliste voor o.a. De Telegraaf, de masterclasses over het wijnhuis Montes. De chef van restaurant MOS* (Amsterdam 15,5 pt) zal de wijn en spijs uitdaging aangaan om 12.00 uur.
Donderdag 12 januari zal Spanje de Horecava compleet maken. Hier presenteert Karel Klosse, wijn ondernemer en Spanje kenner, de wijnhuizen Codorníu en Vicente Gandia. Restaurant de Juwelier* (Amsterdam 14,5 pt) zal dit prachtige programma voor Gault&Millau afsluiten met een culinaire wijnspijs creatie.
Wine Bar of the Year 2022
Ook gaat dit jaar weer de uitreiking van Wine Bar of the Year plaats vinden op de Horecava. Op dinsdag 10 januari zal om 16.00 uur de prijs worden uitgereikt aan de wijnbar met de meest veelzijdige wijnkaart en beste kennis van wijn. De winnaar gaat naar huis met een Coravin Timeless Eleven.