Horecabedrijf De Heikamp 50 jaar

Horecabedrijf De Heikamp 50 jaar

Boerderij / manege De Heikamp in Ruurlo is in een halve eeuw tijd uitgegroeid tot een volwaardig horecabedrijf.

Het jaar is voor Greet en Jo van Zijtveld feestelijk begonnen. 'We vieren het jubileum dit jaar met diverse acties. Zo kan er vanaf deze week gespaard worden voor een puzzel van 1000 stukjes, waarin illustrator Bart Klein Goldewijk de hele geschiedenis van De Heikamp heeft vastgelegd', aldus Bert van Zijtveld van De Heikamp. 'Tijdens de feestdagen heb ik met de familie aan tafel gezeten om de puzzel te maken. Dat was nog best lastig, maar met hulp van de familie is het gelukt.'

Hoogtepunten

Een van de vele hoogtepunten uit de geschiedenis van De Heikamp was de titel ‘Het Beste Pannenkoekenhuis van Nederland’ in 1985. “Toen kwamen mensen van heinde en verre naar Ruurlo om een pannenkoek te eten. Dat heeft het bedrijf een enorme boost gegeven.

Een ander onvergetelijk moment is het Nederlands Kampioenschap Pannenkoekenbakken. Chef-kok Rob ontwikkelde hiervoor een pannenkoek met de naam ‘Dwars door de moestuin’. ‘Deze pannenkoek zou een parel zijn op de kaart van elk willekeurig sterrenrestaurant’, luidde het oordeel van de vakjury. En ja, natuurlijk staat deze topper nog altijd op onze menukaart!

En ook deze week doen we op de Horecava weer een gooi naar de titel. Dit keer met een pannenkoek op basis van carrotcake met de titel ‘Vanille Flamboyé’, aldus Van Zijtveld.

Het Liefdespad

''De Heikamp Verrast' is niet voor niets onze slogan. Het bedrijf is uitgegroeid naar zoveel meer dan enkel een pannenkoekrestaurant. Het is een centrum van activiteiten voor jong en oud. Enkele voorbeelden van activiteiten die we hebben ondernomen zijn 'met een rode puntmuts op pad met Wouter de Kabouter', de Roekoe-tocht wandeling, de Strooptocht, het Natte Laarzen Pad of 'het Liefdespad afstruinen' af langs iconische kunstwerken van Nederlandse kunstenaars. En in het Klimbos kan je een route afleggen tussen de toppen van de bomen. En dat is de perfecte start-/stop- of pauzeplek van elke fietstocht of mountainbikerit door het prachtige coulisselandschap.'

Graan Cru Primeur

Op loopafstand van De Heikamp heeft het restaurant een eigen boerderij. Van Zijtveld: 'Hier telen we - als enige restaurant van Nederland - onze eigen tarwe. Elk jaar reiken wij de Graan Cru Primeur uit aan een bekende Nederlander, die - net als De Heikamp - bijdraagt aan het bewustzijn van het belang van de korte keten. Daarnaast deden we mee aan de tv-quiz Keuringsdienst van Waarden, hebben we een plek in de Eredivisie Horeca, organiseerden wij het NK-terrasschaatsen en haalden we de landelijke pers met de wandeltocht ‘Van Doolhof naar Binnenhof’, die eindigde in het Torentje met een gesprek met de minister-president.'

'Al deze verhalen zijn terug te vinden in de jubileumpuzzel van De Heikamp. Iedereen kan sparen voor deze puzzel. Houd de socials en website van De Heikamp in de gaten voor meer informatie.'