Horecava trekt minder bezoekers dan voor corona

Horecava trekt minder bezoekers dan voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft afgelopen dagen niet zoveel bezoekers getrokken als de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er ruim 61.000 bezoekers af op het evenement.

In januari 2020, vlak voor de virusuitbraak, telde de Horecava nog 75.000 bezoekers uit de horecawereld.

De organisatie van de beurs kijkt wel positief terug op de afgelopen dagen. Dat komt onder meer door de vele innovaties en duurzame oplossingen die er zijn gepresenteerd.

Daarbij sloot de groep mensen die over de beursvloer liep dit keer beter aan op de doelgroep die exposanten voor ogen hadden, zo is de indruk.

Het percentage (eind)beslissers in de bezoekersgroep is significant hoger dan in voorgaande jaren. Het percentage beslissers is gestegen met 16 procent en het aantal niet-beslissers is gedaald met 35 procent ten opzichte van 2020.

Wedstrijden

De Horecava wordt al meer dan 65 jaar georganiseerd. Afgelopen 2 jaar kon de grootste horecavakbeurs van Nederland alleen niet in optima forma doorgaan vanwege corona.

De horeca is inmiddels weer volop open na de coronabeperkingen. Maar nu staat de sector voor nieuwe uitdagingen, zoals de hoge inflatie en het grote tekort aan personeel.