Amrâth koopt hotels bij luchthaven en in Amersfoort

Amrâth koopt hotels bij luchthaven en in Amersfoort
Van links naar rechts David Dreese (Amrâth Hôtels), Michiel Heijligers (AHM Holding), Luc van Bussel (AHM Holding) en Giovanni van Eijl (Amrâth Hôtels)

Amrâth Hôtels heeft per 21 december 2022 Airport Hotel Rotterdam en Berghotel Amersfoort overgenomen van AHM Holding. Met deze toevoeging groeit de collectie van Amrâth Hôtels naar 14 hotels in Nederland.

Met de overname van Airport Hotel Rotterdam en Berghotel Amersfoort voegt Amrâth Hôtels 187 kamers toe aan het portfolio. Algemeen directeur van Amrâth Hôtels David Dreese is blij met de uitbreiding van de hotelgroep. ‘Beide hotels passen in het profiel van de voorgenomen groei van Amrâth Hôtels. Wat deze hotels en onze hotelgroep in ieder geval al gemeen hebben, is dat wij allen familienormen en -waarden hoog in het vaandel hebben staan.’ 

De hotels worden overgenomen van de AHM Holding. Met de verkoop van beide hotels aan Amrâth Hôtels wil AHM Holding beide bedrijven een mooie toekomst geven binnen een organisatie die past bij de bedrijfscultuur van beide hotels.

Zoals bij alle hotels heeft Amrâth zowel de exploitatie als het vastgoed overgenomen. Welk bedrag bij de deal gemoeid is, is niet bekendgemaakt.

Airport Hotel Rotterdam  

Het Airport Hotel Rotterdam is gelegen bij de entree van Rotterdam - The Hague Airport aan een prachtig natuurgebied. Met de 99 hotelkamers, 9 vergaderzalen, restaurant met terras en ca 170 parkeerplaatsen biedt het hotel zijn gasten een prachtige uitvalsbasis voor zowel een ontspannen als zakelijk bezoek aan Rotterdam.

Berghotel Amersfoort  

Amrâth Berghotel Amersfoort is gelegen op de Amersfoortse berg in een parkachtig bos, ook wel bekend als ‘Klein Zwitserland’. Het hotel kent een rijke historie, die teruggaat tot 1880 waarin het hotel voor het eerst als kuuroord onder de naam Hotel de Berg de deuren opende. Na diverse uitbreidingen beschikt het hotel tegenwoordig over 88 hotelkamers, 16 vergaderzalen, een restaurant met terras en ruime parkeergelegenheid.

Uitbreiding portfolio Amrâth Hôtels

Het aantal hotels waar het portfolio van Amrâth Hôtels de afgelopen jaren uit bestond, wisselde nog al eens. In coronatijd moest de groep in korte tijd Hotel Belvoir in Nijmegen (juli 2020) en Amrâth Breda (december 2020) sluiten. Amrâth Eindhoven sloot zelfs al in maart 2020, maar heropende anderhalf jaar later weer met een nieuw concept. In de zomer van 2022 sloot ook Amrâth Hotel & Thermen in Born voorgoed de deuren.

Na een rij sluitingen wordt met de twee aangekochte hotels het portfolio nu weer uitgebreid. Ook werkt Amrâth Hôtels al jaren aan een nieuw hotel bij station Utrecht Centraal. Dat project moet, na vertraging, in de loop van 2023 opgeleverd worden.

Amrâth Hôtels 

Ambiance, élégance en raffinement zijn de sleutelwoorden van de 14 hotels van de Amrâth hotelgroep. Deze Nederlandse keten beschikt met haar drie-, vier- en vijfsterrenhotels over ruim 1425 kamers en biedt met een omzet van zo'n €45 miljoen werk aan zo'n 460 medewerkers.  

Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar - Hilversum, met een statutaire vestiging in Maastricht. Amrâth Hôtels en het vastgoed is eigendom van de familie Van Eijl. Een aantal hotels is rijksmonument en/of heeft architectonische waarde als gebouw, zoals paradepaardjes Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht, vijf sterren Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd sinds 2007 in het monumentale Scheepvaarthuis en het, in oktober 2014 verworven, befaamde Kurhaus in Scheveningen/Den Haag, ook een rijksmonument. 

Amrâth Hôtels besteedt veel zorg aan monumenten in de eigen hotelexploitatie alsmede in haar vastgoedportefeuille, waaronder het Grand Hotel Gooiland in Hilversum van Duijker, die grondlegger was van de 'Nieuwe Zakelijkheid’ bouwstijl, als ook het in art-decostijl gebouwde Hotel DuCasque aan het Vrijthof en Tulip Inn hotel aan het Wilhelminaplein in Heerlen.