Elea van Takis Panagakis geopend op nieuwe locatie

Elea van Takis Panagakis geopend op nieuwe locatie

Restaurant Elea is geopend op de nieuwe locatie op het Noordeinde in Den Haag. Het restaurant verhuisde naar deze locatie vanuit Rijswijk. Gastvrouw Bibi Kuyp en chef Takis Panagakis kunnen op de nieuwe locatie verder groeien.

Op het Noordeinde beschikken ze naast de ruime keuken ook over een aparte productiekeuken en kunnen ze 55 gasten ontvangen, in plaats van 36.

Restaurant Elea opende in 2016 aan de Herenstraat in Rijswijk en staat bekend om de creatieve en innovatieve keuken met subtiele Griekse invloeden, die verwijzen naar de Griekse afkomst van chef-eigenaar Takis Panagakis. 'Op deze nieuwe locatie in Den Haag kunnen we groeien en hebben we meer keukenruimte om het culinaire niveau verder te verhogen.'

Klassiekers in een modern jasje

'We hebben 70 procent van Griekenland doorgereisd en dan ontdek je de rijkdom van het land. Er is veel meer dan moussaka en de tzatziki.' Op de kaart staan wel moderne variaties van deze klassiekers.

Interieur

Voor het interieurontwerp tekende Manon de Groot. Er werd gekozen voor een tijdloos interieur met natuurlijke materialen zoals hout, zachte stoffen en zachte kleuren. De subtiele kleur groen verwijst naar de Griekse identiteit van het restaurant. Panagakis: 'Het is een hele mooie zaak geworden. Mensen lopen hier langs en denken dat het een interieurwinkel is', zegt hij lachend.

Over Elea

Olijfbomen in het interieur verwijzen naar de naam Elea, dat in oud-Grieks olijf betekent en dat tevens de term is die Griekse filosofen ooit gebruikten voor vernieuwing, vrijheid en uitdaging.

Met een onderscheidende keuken op niveau en een topservice veroverde Elea al snel een plaats in de toonaangevende restaurantgidsen Michelin, Gault&Millau, Proefschrift Restaurants en Lekker. Als wedstrijdkok wist Takis Panagakis veel kookwedstrijden te winnen, waaronder Variatiechef 2013, de persprijs van Slag op de Schelde 2017 en de Zeeuwse Mossel Trofee 2022. In 2017 behaalde Elea als best gerecenseerde restaurant de eerste prijs in de Haagse editie van de Algemeen Dagblad Gouden Pollepel.