Hotel Haarhuis heropent als vijfsterren hotel

Hotel Haarhuis heropent als vijfsterren hotel

Na jaren verbouwen en vernieuwen, heropende het ruim 100 jaar oude Hotel Haarhuis als eerste vijfsterrenhotel van Arnhem. Hiermee bekroont het hotel een lang renovatietraject.

Trots overheerst bij de complete équipe van Hotel Haarhuis na de afronding van de ingrijpende metamorfose. ‘En daar zit ook onze kracht’, zegt hoteldirecteur Wouter Dekker van het hotel. 'De transitie van Hotel Haarhuis naar vijf sterren en het bijzondere hotel dat het geworden is, is 100 procent een teamprestatie.’ 

De vijfde ster werd feestelijk onthuld door (vlnr): Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, hoteldirecteur Wouter Dekker en EHM-eigenaar Bas Tolmeijer.
De vijfde ster werd feestelijk onthuld door (vlnr): Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, hoteldirecteur Wouter Dekker en EHM-eigenaar Bas Tolmeijer.

Kort na het 100-jarig jubileum in 2018 werd Hotel Haarhuis door EHM Group overgenomen. De acquisitie betekende het startsein voor een grootschalige verbouwing en conceptuele vernieuwing. Onder toeziend oog van de bekende interieurontwerper Will Erens, van het bureau Too Many Agencies, heeft het hotel een grondige verandering ondergaan. Daarin komen verschillende tijdperken van de afgelopen eeuw duidelijk terug.

‘Het hotel heeft een rijke nalatenschap die we heel graag in ere willen houden’, zegt Dekker. ‘Voor het nieuwe design putte Will vooral inspiratie uit de jaren 1920 van de vorige eeuw. Hij combineerde dat met een scala aan elementen uit diverse tijdsperioden. Het heeft geresulteerd in een harmonisch geheel waarin verschillende stijlen naadloos in elkaar overgaan.’ 

Hotel Haarhuis vijf sterren ‘House of Heritage’ 

De roemruchte erfenis van hospitality heeft Hotel Haarhuis samengevat in de alomvattende ondertitel House of Heritage. Het staat voor de wijze waarop het erfgoed bewaard blijft en in een aansprekend ontwerp wordt doorgegeven aan de nieuwe generatie gasten. 

Dat ontwerp verschilt per onderdeel van het hotel. Van The Royal Loft en de hippe Signature Suites tot de City Spa op de 4de verdieping met vanuit de sauna uitzicht over Arnhem tot het prijswinnende toilet in een liftschacht met glazen vloer op 18 meter hoogte. 

De Grand Opening is tevens de ingebruikname van de vernieuwde Promenadezalen. Daarin kunnen feesten, vergaderingen en evenementen tot 500 personen gehouden worden. Vorig jaar opende in de wijnkelder nog een eventzaal, The Storage genaamd, volledig aangekleed met oude wijnvaten en de originele vloertegels. 

Drie horeca outlets onder één dak 

De afgelopen jaren werden in verschillende fases al drie horecaconcepten aan het hotel toegevoegd. Het paradepaardje is Locals, een restaurant met groenten en kruiden uit de eigen ‘vertical farm’. Het restaurant, dat wordt begeleid door sterrenkok Niven Kunz en aangestuurd door chefkok Frank Bregman, heeft een notering in Gault&Millau. Voor koffie of lunch biedt Hoek Koffie & Patisserie uitkomst en op het dakterras is de inmiddels bekende Blou Rooftop Bar gevestigd. Deze is sinds kort overdekt, waardoor gasten hier elke dag van het jaar terecht kunnen. 

Over Hotel Haarhuis 

Al meer dan een eeuw biedt Hotel Haarhuis persoonlijke gastvrijheid in een warme omgeving. Het bedrijf opende voor het eerst de deuren in 1918. Eerst als koffiehuis, maar in de jaren 1920 werd ook slaapgelegenheid aangeboden.

Anno 2023 is het geheel vernieuwde hotel onderdeel van EHM Group en biedt het 127 luxe kamers, restaurant Locals, koffiecorner Hoek, rooftopbar Blou, een fitness, de Cityspa met diverse sauna’s en behandelmogelijkheden, een terras, The Storage (wijnkelder & whisky bar) en 11 ruime zalen geschikt voor evenementen, bijeenkomsten en feesten tot 500 personen.

Sinds 2021 is het hotel aangesloten bij World Hotels Crafted Collection.