Nog steeds overtreding drank- en horecawet op Texel

Nog steeds overtreedt tien procent van de gecontroleerde ondernemers op Texel de drank- en horecawet. In juli was dat 64 procent, zo maakte de Keuringsdienst van Waren vrijdag bekend. Van de 36 bezochte ondernemers ontving één een proces-verbaal en kregen drie een schriftelijke waarschuwing

. Tijdens de controle het afgelopen weekeinde bleek dat de meeste verstrekkers van alcohol wel naar legitimatie van jongeren vroeg. Er werd tegen één bedrijf opgetreden wegens verkoop van sterke drank aan jongeren onder de achttien jaar.

De Keuringsdienst heeft deze zomer in badplaatsen, op de Waddeneilanden en bij evenementen als de Dance Parade grootscheepse controles gehouden om het drankgebruik van jongeren aan banden te leggen. De dienst blijft controleren op de naleving van de drank- en horecawet.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.