Pathé blijft komst concurrent Diemen dwarsbomen

Bioscoopbedrijf Pathé wil via de Raad van State de bouw van een megabioscoop in Diemen van concurrent Decatron tegenhouden. In afwachting van de bodemprocedure heeft het bedrijf donderdag om een schorsing van de milieuvergunning van het Belgische Decatron gevraagd.

Pathé is bang dat de megabioscoop, met vijftien zalen en 4900 stoelen, anders al gebouwd is voordat de Raad van State uitspraak doet in de bodemprocedure. Volgens de bioscoopgigant had de gemeente Diemen de milieuvergunning niet mogen verlenen. Dit omdat er teveel onduidelijkheden zijn rondom de horecavoorzieningen en het verkeer- en vervoersplan van de megabioscoop.

De gemeente vindt dat de vergunning terecht is verleend. Wanneer duidelijk is om welke horecavoorzieningen het gaat, kan Decatron hiervoor apart een milieuvergunning aanvragen. Het verkeer- en vervoersplan hoeft het Belgische bioscoopbedrijf pas uiterlijk drie maanden voor de opening van de megabioscoop in te dienen, aldus de gemeente. De strijd van Pathé tegen de megabioscoop duurt nu al zo'n tien jaar. De uitspraak vindt binnen drie weken plaats.