Vierseizoenenterras Palmo zorgt voor verdubbeling zitplaatsen

Vierseizoenenterras Palmo zorgt voor verdubbeling zitplaatsen

Elke horecaondernemer met een buitenruimte denkt na over de mogelijkheid meer omzet uit het terras te halen. Palmo realiseerde een flexibel vierseizoensterras bij Brasserie de Gouverneur in de Heerlickheijd.

Palmo, expert in horeca exterieur, bood het luxueus 4-sterren hotel, welness- en congrescentrum De Heerlickheijd van Ermelo extra zitplaatsen. Door het gehele terras van 35 meter bij 7 meter op het bordes te overkappen is het aantal zitplaatsen van de brasserie verdubbeld.

De overkapping met inschuifbaar vouwdak is aan de gevel geplaatst en aan de voorzijde voorzien van glazen schuifwanden. Hierdoor ontstaat een comfortabele ruimte met panoramisch zicht op de Franse tuinen en fonteinen.

Praktische en flexibele scheidingswanden

De glazen schuifwanden bevinden zich ook als scheidingswanden in de overkapping. Op die manier is het mogelijk om de serre op te delen in 3 ruimtes. Hierdoor ontstaan er knusse ruimtes om besloten gezelschappen te ontvangen op het terras en is het tevens, zeker in de koudere maanden, praktisch om ‘kleinere ruimtes’ te verwarmen met de terrasverwarming.

Maatwerk: dak open of dicht

Bij het ontwerpen van dit vierseizoenenterras is rekening gehouden met het design van het pand en het bordes dat verspringt. De verspringing is de basis voor de segmentindeling.

De ene gast zit graag in de zon, de andere wenst schaduw. Per segment is ook voor De Heerlickheijd een optie om het vouwdak in gedeeltes in of uit te schuiven. Dit stellen de horecamedewerkers eenvoudig met de afstandsbediening in. Ook dat is het ideale van deze terrasoverkapping. En gaat het regenen, gaat het dak dicht en blijven gasten comfortabel blijven zitten in de waterdichte overkapping.

Trots op het resultaat

De eigenaren van deze schitterende horecagelegenheid kozen bewust voor deze flexibele indeling en zijn daar heel content mee. Bovendien heel terecht trots op het resultaat. En het is natuurlijk ideaal om jaarrond over 84 zitplaatsen extra te beschikken.