Nova College en hotels gaan samen opleiden

Nova College en hotels gaan samen opleiden

Samen met Hotel van der Valk, Novotel, Hyatt Place, Intercity en Steigenberger Hotel biedt het Nova College de mbo 4 opleiding voor Hotelmanagement aan volgens de praktijkroute.

De praktijkroute betekent dat studenten vooral leren in de praktijk. Zij gaan twee dagen per week naar school en leren drie dagen per week bij een van de zes aangesloten hotels in de regio Haarlemmermeer.

Op school volgen de studenten de theorievakken, workshops en hoorcolleges. De andere drie dagen leren zij in een van de hotels de onderdelen bediening en keuken, leidinggeven aan het personeel, de inkoop coördineren en voor de financiële zaken zorgen. Zo leren zij hoe zij en eigen horecabedrijf runnen of leiding geven in een bestaand horecabedrijf. Studenten ontvangen een stagevergoeding van 5 euro per uur.

Duurzaam voorzien in personeelsbehoefte

Zeker met de grote vraag naar horecapersoneel is de praktijkroute voor de hotels een aantrekkelijke en duurzame manier om te voorzien in de tekorten in hun personeelsbestand. Door de studenten grotendeels in het bedrijf op te leiden, leren zij daar niet alleen het vak maar ook de bedrijfscultuur goed kennen. Een goede match voorkomt personeelsverloop.

Eerder startte het Nova College nieuwe opleidingen fastservice vanwege het uitstekende arbeidsmarktperspectief.