Michelinster Central Park: 'Mooi, maar gaan op dezelfde voet verder'

Michelinster Central Park: 'Mooi, maar gaan op dezelfde voet verder'
Chef-koks Tim Bood en Hette Hettema.

Central Park gevestigd in Voorburg is bekroond met een Michelinster. Met een daverend applaus werden de chef-koks Tim Bood en Hette Hettema met een euforisch gevoel onthaalt op het podium door het publiek.

Mede-eigenaren Tamara Holwerda en Joey de Kruijf geven aan ongelofelijk blij te zijn met het krijgen van hun eerste ster. Ze geven aan in de dezelfde stijl door te blijven gaan. ‘De gasten blijven de gastvrije beleving ervaren waardoor ze zich hier thuis voelen,we gaan op dezelfde voet verder, maar natuurlijk is de ster een heel mooie onderscheiding’.

Joey de Kruijf verliet in 2017 tweesterrenrestaurant Parkheuvel van Erik van Loo, voor de overstap naar Central Park. De Kruijf werkte er naartoe om eigenaar te worden van het aandelenpakket dat eerst in handen was van Carsten Klint. Klint vertrok in juli 2017 na drie jaar bij Central Park, het voormalige restaurant van Henk Savelberg.

Michelinster Central Park

Central Park heeft één Michelinster gekregen, wat betekent dat het restaurant tot de top van Nederland behoort. Chef-koks Tim Boud en Hette Hettema zijn dan ook ontzettend trots op deze erkenning en blijven zich inzetten voor het serveren van hoogwaardige gerechten en een uitstekende service. Het restaurant staat bekend om de combinatie van klassieke en moderne keuken, waarbij er veel aandacht besteed wordt aan duurzaamheid en lokale producten.

Het 'inspectierapport'

'Central Park krijgt de ster vanwege hun verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard', volgens Michelin. 'Het elegante interieur van het monumentale pand en het aangrenzende park vormen een sensationele locatie. Volgens de gids is het personeel erg vriendelijk en behulpzaam en is de selectie van wijn en champagne voortreffelijk. De finishing touch van dit luxueuze verhaal zou volgens Michelin een aansluitende comfortabele nachtrust in het hotel zijn. 'Maar laat u eerst meeslepen door de finesse waarmee bekende gerechten in een nieuw jasje worden gestoken. Over smaak valt niet te twisten bij Central Park. De nadruk bij Central Park ligt dan ook op de smaak, niet op de presentatie. Discreet maar genuanceerd', is in de online gids beschreven.

Central Park

Central Park is een boutiquehotel en restaurant, gevestigd in een 18e -eeuws rijksmonument dat de toepasselijke naam Vreugd en Rust draagt. Het menu bestaat altijd uit meerdere gangen, bereid met wisselende seizoensgebonden ingrediënten. Ook de liefde voor wijn heerst bij Central Park; de wijnkaart biedt meer dan 1750 mooie wijnen, waarmee Central Park zich in de verre omstreken onderscheidt. Hiervoor hebben zij vanuit Wine Spectator zowel in 2022 als in 2021 de Best of Award of Excellence in ontvangst mogen nemen en daarnaast ook volgens Gault&Millau de Wijnkaart van het jaar 2023.