Hotels in Groningen krijgen nieuwe identiteit, gouden hotelpas voor gast

Hotels in Groningen krijgen nieuwe identiteit, gouden hotelpas voor gast
De nieuwe naam op de gevel: Flonk Hotels

Twee Best Western-hotels in Groningen gaan vanaf deze maand zelfstandig verder onder de naam Flonk Hotels. Het gaat om het huidige Best Western Groningen Centre en om het hotel in Groningen-Zuid. De nieuwe identiteit gaat gepaard met een winactie voor gasten: in beide hotels maakt men kans op een jaar lang gratis overnachten.

Hoteldirecteur Herman van der Poel legt uit dat hij naar de vrijheid op zoek was om te bepalen hoe de hotels te werk willen gaan. ,Onder ons eigen label kunnen we onze gasten bedienen op de manier zoals wij dat willen. In de afgelopen jaren hebben we al gebouwd aan een eigen gezicht, onder meer door het realiseren van een groot terras met steiger bij ons hotel in Groningen-Zuid aan het Hoornsemeer', zegt Van der Poel.

'Het project om het meer naar het hotel toe te brengen leverde indertijd gemengde reacties op, maar onze gasten zijn unaniem enthousiast. Gelukkig geldt dat inmiddels ook voor de meeste buurtbewoners. En op dit moment krijgt de begane grond van het hotel in het centrum een drastische facelift. Dit is dus het uitgelezen moment om nu helemaal voor onszelf te beginnen.'

De nieuwe naam 'Flonk' betekent overigens 'levenslustig' in het Gronings. Hotelgasten die in de maand mei inchecken maken kans om een gouden hotelpas te winnen. Daarmee kan de winnaar in beide hotels een jaar lang gratis overnachten.