Louvre Hotels Group benoemt bekende uit hotelwereld als nieuwe ceo

Louvre Hotels Group benoemt bekende uit hotelwereld als nieuwe ceo

Federico J. González volgt Pierre Frédéric Roulot op als ceo van Louvre Hotels Group. Deze overdracht van de ceo-positie is een gevolg van de wereldwijde strategie van de hotelgroep.

Federico J. González heeft veel ervaring in de hospitality industrie, Hij zal zijn nieuwe rol als ceo van Louvre Hotel Group combineren met de functie van executive vice chairman van Radisson Hotel Group. González neemt de rol van ceo over van Pierre Frédéric Roulot, die Louvre sinds 2007 leidde. Roulot blijft wel ceo van Jin Jiang Europe, wat hij na de overname van Louvre door het Chinese bedrijf in 2015 werd.

González is geboren in Spanje maar woont al jaren in Parijs. Voordat hij in 2017 bij Radisson Hotel Group in dienst trad, was hij ceo van de NH Hotel Group. Daar leidde hij een belangrijke transformatie van het bedrijf.   

‘Met veel plezier begin ik aan deze reis. Samen met alle teams van Louvre Hotels Group met wie ik vol vertrouwen de ontwikkeling van het bedrijf zal voortzetten’, zegt Federico J. González. ‘Louvre Hotels Group is volledig gefocust op het bouwen aan de toekomst van hospitality. En op het bieden van onvergetelijke ervaringen aan onze gasten. Dit doen we door innoverende oplossingen en initiatieven, duurzame werkwijzen en operationele expertise.’ 

Drie boeken van Federico J González

Federico J. González is naast hospitality expert ook een gerespecteerd marketeer. En vaak een drijvende kracht en stimulator voor verandering. Hij heeft drie boeken geschreven. Living and Working Abroad, How to Live and Work with the Portuguese, en How to succeed in doing business the Swedish way. 

Over Louvre Hotels Group 

Louvre Hotels Group heeft een portfolio van ruim 1600 hotels in 60 landen. Daaronder de merken van de Louvre Hotels Group (Royal Tulip, Golden Tulip, Campanile, Tulip Residences, Kyriad, Kyriad Direct, Tulip Residences, Tulip Inn en Première Classe). En verder de 5 merken van het Sarovar-netwerk in India, de Franse groep Hôtels & Préférence en het merk TemptingPlaces.

Louvre Hotels Group is na de overname in 2015 een dochteronderneming van Jin Jiang International Holdings. Dat is de tweede horecagroep ter wereld. Ook Radisson Hotel Group is eigendom van Jin Jiang International Holdings, sinds de overname van landgenoot HNA in 2017

In Nederland vallen zo'n 28 hotels onder het conglomeraat van Jin Jiang: 15 Golden Tulips, 14 Campaniles, 1 Premier Classe van Louvre en 1 art’otel, 2 Park Inn by Radisson, 5 Park Plaza, 3 Radisson (Blu) van Radisson.