Raspberry Group neemt Best Western Den Haag en Woerden over

Raspberry Group neemt Best Western Den Haag en Woerden over
Best Western City Hotel Woerden

Raspberry Group heeft Best Western Hotel Den Haag en Best Western City Hotel Woerden overgenomen. Akin Alan, Managing Director bij Raspberry Group, is geen onbekende binnen BWH Hotels. 'We werken al jaren op een prettige manier samen en wat goed voelt, moet je koesteren,' aldus Alan.

Raspberry Group, een snelgroeiende organisatie, was al eigenaar van Hotel Spaander in Volendam (Best Western Signature Collection), Best Western Amsterdam, Best Western Amstelveen en Best Western Zaan Inn te Zaandam. Daar worden nu Best Western Hotel Den Haag en Best Western City Hotel Woerden aan toegevoegd. 

‘In onze zoektocht naar uitbreiding was de keuze snel gemaakt,’ zegt managing director Akin Alan van Raspberry Group. ‘We kenden de hotels in Den Haag en Woerden en zijn bekend met het merk Best Western. Dat maakt een overname qua organisatie een stuk eenvoudiger.’

Raspberry Group

Alan beschrijft Raspberry Group als één familie. ‘Elk hotel heeft een heel eigen identiteit en tegelijkertijd maken de locaties onderdeel uit van een groter geheel. Van een hechte bedrijfscultuur. Dat biedt de nodige kansen. Zo streven we ernaar mensen zo breed mogelijk op te leiden en maken we crosslinks. Hoe leuk en interessant kan het zijn om een breder takenpakket te hebben en ook eens in een andere vestiging te werken?’ 

Over Best Western Den Haag en Woerden

Dat elk hotel een eigen dynamiek heeft, bewijzen de twee kersverse Raspberry Group-aanwinsten. Best Western Hotel Den Haag bevindt zich in twee uit 1895 stammende herenhuizen, met een fraai uitzicht op een luisterrijke vijver. Best Western Hotel Den Haag beschikt over 45 kamers.

Best Western Den Haag
Best Western Den Haag

Best Western City Hotel Woerden ligt centraal in de ‘hoofdstad van het Groene Hart’. Het driesterrenhotel beschikt over 64 kamers. Het enthousiaste team doet er alles aan om gasten in de watten te leggen en wegwijs te maken in deze unieke stad.

Geen veranderingen

En dat zal vooral zo blijven, benadrukt Akin Alan: ‘Gasten van beide hotels zullen niets van de overname merken. We kennen de hotels en ze doen het daar al heel goed. De hotels hebben prima locaties, faciliteiten en service. Daar valt niets meer aan toe te voegen. Er gaat bij beide hotels dus niets veranderen.’ 

Flonk Hotels in Groningen

De Best Western Hotels Groningen Plaza Hotel en Groningen Centre Hotel zijn overgegaan naar een eigen merk: Flonk. Flonk Hotel Groningen Zuid en Flonk Hotel Groningen Centre zijn toegevoegd aan de Best Western Signature Collection en blijven opereren onder de vertrouwde BWH-paraplu. Binnen de Signature Collection mag een hotel een eigen naam voeren en behoudt het tegelijkertijd de bekende services van BWH Hotels. De hotels, samen goed voor 202 kamers, beloven hun gasten ‘een verblijf met een gouden randje’.