Karaokebar Duke of Tokyo opent vestiging mét restaurant in Rotterdam

Karaokebar Duke of Tokyo opent vestiging mét restaurant in Rotterdam

Op 16 december opent de derde locatie van karaokebar Duke of Tokyo aan het Hofplein in Rotterdam. Na het succes van de eerder geopende locaties in Amsterdam en Utrecht, wordt het tijd om Rotterdam kennis te laten maken met een 3.0-versie van het bekende karaokeconcept.

Naast het zingen in acht privé karaokekamers en het sippen aan cocktails, kunnen gasten bij Duke of Tokyo ook eten in het bijbehorende restaurant 'Izakaya Duki’. Dit alles in een interieur vol neon, muurschilderingen, lichtborden en 3D-kunst geïnspireerd op de stad Tokyo.

Japanse karaoke

Bij Duke of Tokyo gaat karaoke zoals in Japan: niet in een bomvolle kroeg waar iedereen meeluistert, maar in een privé karaokebooth waar je met je eigen gezelschap een feestje bouwt. Gasten huren een karaokebooth. Met een keuze uit meer dan 20.000 nummers is er voor ieder wat wils. Snacks en drankjes zijn te bestellen via een tablet. Karaokebooths zijn te huur voor 4 tot en met 25 personen. Van donderdag tot en met zaterdag staan er in de bar dj’s te draaien. 

‘We willen dat onze gasten zich bij binnenkomst meteen in een andere wereld begeven. Onze vaste art director Goof Vermeulen heeft zichzelf met het design van deze nieuwe locatie overtroffen. Elke centimeter die je ziet, is gedecoreerd en custom made, om zo een unieke totaalbeleving te creëren’, vertelt mede-eigenaar Has Peters Sengers.

Karaoke - bardancing én restaurant 

Aan het Hofplein wordt niet alleen gezongen, gedanst en gedronken. In een verborgen gedeelte van de bar opent een geheel nieuw restaurant, genaamd ‘Izakaya Duki’. Via een nagemaakte deur van supermarkt 7-Eleven kom je binnen in een traditioneel uitziende izakaya, waar authentieke Japanse gerechtjes worden geserveerd. Izakaya Duki is een samenwerking met de Rotterdams-Japanse onderneming Osozai.

Op de kaart staan klassieke, huisgemaakte gerechtjes zoals Yakitori, Takoyaki, Sake Clams, Agedashi Tofu en Salmon Tataki. Ook voor vegans is er volop keuze. Ook is er een uitgebreide cocktailkaart met signature cocktails, gemaakt van Japanse ingrediënten zoals yuzu en miso. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende soorten bier, wijn en sake.

Vestiging mét restaurant 

Rotterdam is niet alleen de grootste locatie van Duke of Tokyo, het is ook de eerste met een restaurant. Mede-eigenaar Wessel Kruyt vertelt dat met het openen van een locatie in Rotterdam een droom in vervulling is gegaan. 'Rotterdam is een bruisende wereldstad. Het duurde even voordat we dé locatie te pakken hadden, maar centraler dan het Hofplein kun je bijna niet zitten. De gigantische ruimte inclusief kelder, keuken en hoge plafonds, gaf enorm veel mogelijkheden voor alle creatieve ideeën om van deze locatie een indrukwekkende plek te maken.' 

Over Duke of Tokyo

Vlnr: ondernemers Wessel Kruyt, Ben Warren & Has Peters-Sengers. Foto: Nikki Schuurman.
Vlnr: ondernemers Wessel Kruyt, Ben Warren & Has Peters-Sengers. Foto: Nikki Schuurman.

In 2018 openden ondernemers Has Peter Sengers en Wessel Kruyt, samen met hun Britse compagnon Ben Warren, de eerste Duke of Tokyo in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Het concept was snel niet meer weg te denken uit het Amsterdamse uitgaansleven en al gauw werden er plannen gesmeed voor een tweede vestiging in Utrecht.

Duke of Tokyo Utrecht werd met behulp van een crowdfunding geopend in de Ganzenmarkt tunnel. De derde locatie in Rotterdam is het paradepaardje van Duke of Tokyo en biedt een complete avond uit met eten, cocktails, karaoke en een bar-dancing.