Karaokebar Duke of Tokyo Utrecht opent in de Ganzenmarkt Tunnel

Karaokebar Duke of Tokyo Utrecht opent in de Ganzenmarkt Tunnel
Vlnr: ondernemers Wessel Kruyt, Ben Warren & Has Peters-Sengers. Foto: Nikki Schuurman.

Op donderdag 17 februari opent Duke of Tokyo officieel haar tweede locatie in de Ganzenmarkt Tunnel in hartje Utrecht. Karaokefans en feestbeesten kunnen hun zangkunsten laten horen in zeven over the top karaokebooths, of in de sfeervolle bar nippen aan Japanse cocktails of ijskoud bier.

Elk van de zeven karaokebooths is geïnspireerd op een kenmerkende buurt in Tokyo. Van een schattig Harajuku-kamertje vol mangaschilderingen (4 pers.) tot een grote partybooth vol kleurvlakken en neonlampen geïnspireerd op dé uitgaanswijk Roppongi (20 pers.). De kamers zijn voor groepen van 4 tot 20 personen te reserveren in tijdsblokken van 2 uur.

In de karaoke-booth wordt drank besteld via een tablet en persoonlijk naar je toe gebracht. Vanall-time favoritestot nieuwe hits; een karaoke-systeem met keuze uit meer dan 20.000 nummers biedt genoeg keuze voor iedereen. Een privé karaokebooth is voor gasten te reserveren; ook als je niet komt zingen ben je welkom voor een drankje in de bar.

Duke of Tokyo 2.0

Bar Duke of Tokyo Utrecht. Foto: Nikki Schuurman.

In 2018 openden Amersfoortse ondernemers Has Peters-Sengers en Wessel Kruyt, samen met hun Britse compagnon Ben Warren, de eerste Duke of Tokyo locatie in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Een concept wat na een korte tijd al niet meer was weg te denken uit het Amsterdamse uitgaansleven.

Met behulp van eencrowdfundingwerden er al snel plannen gesmeed voor een tweede locatie in Utrecht, waar Has en Wessel ooit studeerden. Toen de mannen de Ganzenmarkt Tunnel binnenstapten waren de kenmerkende werfkelders compleet leeg; het volledige interieur en exterieur van de nieuwe locatie iscustom-madeen bedacht door ‘creative mastermind’ Goof Vermeulen vanGoofz Art Department.

‘Goof heeft zich als creatief en Japan-liefhebber wederom volledig ondergedompeld in de Japanse cultuur. Letterlijk alles in de bar is handgemaakt en met zoveel zorg, aandacht en liefde bedacht en uitgewerkt. We zijn ontzettend blij met onze samenwerking met Goof, zonder hem geen Duke of Tokyo’.