Chef Arnout van der Kolk verruilt Pulitzer voor Vineyard

Chef Arnout van der Kolk verruilt Pulitzer voor Vineyard

Arnout van der Kolk vertrekt als executive chef van het Pulitzer en wordt per 1 april als executive chef van Vineyard verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van de restaurants en cateringtak van het bedrijf.

Van der Kolk was sinds 2021 als executive chef in dienst van het Pulitzer en was daarvoor meer dan 5 jaar chefkok van Restaurant C in Amsterdam. ‘Ik heb ruim drie jaar bij het Pulitzer gewerkt. Een geweldig mooi hotel, waar ik midden in coronatijd kwam. Dus niet een echt makkelijke start. Maar vanaf het eerste moment voelde het goed en fijn. Ik heb mogen werken aan en met een fantastisch team. Waar we gebouwd hebben aan alle foodconcepten van het hotel. Zoals restaurant Jansz., de Pulitzer Garden en de volledige culinaire invulling van het hotel. Het team daarvoor is nu compleet, de concepten staan, het functioneert goed en er is een fijne sfeer. Dus ik heb het gevoel dat dit een mooi moment is om mijn eigen horizon te verbreden.’

Totaal anders

Van der Kolk vond het tijd voor een nieuwe stap. ‘Ik wil graag blijven leren en mezelf uitdagen. Dus niet een ander hotel, mooier dan het Pulitzer wordt het niet. Ook niet terug naar een restaurant en het is de tijd nu ook niet voor eigen ondernemerschap. De baan bij Vineyard is een grote uitdaging. Het heeft voldoende raakvlakken met wat ik heb gedaan en is toch daarbij compleet anders. Vineyard food & Drnks Utrecht is een flagship store. Hier zit alles in één: restaurant, werkplekken, events en meetings.

Van der Kolk: 'Ik ga werken als executive chef in het management team en samen met de directeur Jurgen van Wijngaarden en general manager Nienke Oosting. Binnen Vineyard word ik verantwoordelijk voor de restaurants, catering en het verder conceptmatig uitbreiden van de foodvisie. Dat geeft weer nieuwe inspiratie en kennis.'

Bekijk deze collectie

Medewerker uit dienst

Conflictsituaties op de werkvloer moeten natuurlijk zo snel en goed mogelijk opgelost worden. Horecaondernemers krijgen in deze collectie oplossingen voor problemen als het gaat om fraude en diefstal, seksuele intimidatie, persoonlijke problemen van medewerkers en drugs en alcohol, en uitdiensttreding en ontslag.