Alles over Medewerker uit dienst

Dit zijn de wetten in het arbeidsrecht waar je als horecaondernemer aan moet voldoen

Dit zijn de wetten in het arbeidsrecht waar je als horecaondernemer aan moet voldoen

Ieder bedrijf heeft te maken met wetten en regels. Als je personeel in dienst hebt, is kennis van het arbeidsrecht nodig. Dit zijn de belangrijkste...

Drie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag te nemen

Drie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag te nemen

Verontrustende uitkomsten in een onderzoek van Quinyx: 60 procent van de horecamedewerkers denkt na over het opzeggen van hun huidige baan. Volgens...

Voorkomen grensoverschrijdend gedrag begint bij werkgevers

Voorkomen grensoverschrijdend gedrag begint bij werkgevers

Kim Aupers, advocaat bij Meester Advocaten, deelt maandelijks een zaak die relevant is voor horecaondernemers. Dit keer gaat het over seksueel...

Wat moet je allemaal in een beëindigingsovereenkomst zetten?

Wat moet je allemaal in een beëindigingsovereenkomst zetten?

Een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst wordt opgesteld wanneer werknemer en werkgever samen besluiten de arbeidsovereenkomst te...

Chef Arnout van der Kolk verruilt Pulitzer voor Vineyard

Chef Arnout van der Kolk verruilt Pulitzer voor Vineyard

Arnout van der Kolk vertrekt als executive chef van het Pulitzer en wordt per 1 april als executive chef van Vineyard verantwoordelijk voor de...

Loonclaim zieke horecamedewerker afgewezen mede dankzij verzuimregels ondernemer

Loonclaim zieke horecamedewerker afgewezen mede dankzij verzuimregels ondernemer

Kim Aupers, advocaat bij Meester Advocaten, deelt maandelijks haar rechtszaken die relevant zijn voor horecaondernemers. Dit keer gaat het over een...

Bastiaan Klomp bij Thermae 2000. Foto-creditas: Jonathan Vos Photography.

Bastiaan Klomp vertrekt bij Thermae 2000

Na een dienstverband van 5,5 jaar kondigt algemeen directeur Bastiaan Klomp zijn vertrek bij Thermae 2000 aan. Hij zet zijn carrière voort bij...

Fraude en diefstal in de horeca door medewerkers: dit kun je als ondernemer doen

Fraude en diefstal in de horeca door medewerkers: dit kun je als ondernemer doen

Horecaondernemers worden met regelmaat geconfronteerd met fraude/diefstal gepleegd door eigen medewerkers. Personeel is inventief in het bedenken van...

Hoe ontsla je een medewerker die de kantjes ervan af loopt?

Hoe ontsla je een medewerker die de kantjes ervan af loopt?

Hoe de arbeidsmarkt er ook uit ziet, je kunt altijd in een situatie terechtkomen waarin je van bepaalde medewerkers af wil. Ze lopen de kantjes ervan...

Alex Verburg

Ondernemer wil imago van horeca afstoffen: 'Iedereen moet met plezier pensioen halen'

Ondernemer Alex Verburg, met drie horecabedrijven in Rotterdam en Dordrecht, is er trots op dat een van zijn koks (66) binnenkort van zijn pensioen...