Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Koffie & Thee
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Michelin

Alles over Medewerker uit dienst

  • Personeel ontslag10 sep. 25

    Stappenplan voor het ontslaan van een horecamedewerker via de kantonrechter

    Heb ik voldoende dossier opgebouwd over het disfunctioneren van een werknemer? Dat is de vraag als je een medewerker die niet goed functioneert wilt ontslaan via de kantonrechter.

  • Ontslagrecht19 aug. 25

    Rechter: 'Ontslag om achterhouden 6500 euro fooi onterecht'

    De rechtbank Amsterdam heeft geoordeeld dat het ontslag op staande voet van een restaurantmanager van Kim's So in Amsterdam ongeldig is.

  • Medewerker in dienst4 mrt. 25

    7 op de 10 jonge vrouwen in horeca ervaart grensoverschrijdend gedrag

    Een meerderheid van de jongeren heeft grensoverschrijdend gedrag ervaren tijdens werkzaamheden in de horeca.

  • Medewerker in dienst4 mrt. 25

    Dit zijn de wetten in het arbeidsrecht waar je als horecaondernemer aan moet voldoen

    Ieder bedrijf heeft te maken met wetten en regels. Als je personeel in dienst hebt, is kennis van het arbeidsrecht nodig. Dit zijn de belangrijkste wetten en artikelen waar je als horecaondernemer mee te maken hebt.

  • Foto: Shutterstock. Niet de leerling-kok uit het artikel.
    Personeel6 jan. 25

    5000 euro voor dreigende leerling-kok die ontslag aanvocht

    Een medewerker op staande voet ontslaan, kan soms kostbare gevolgen hebben.

  • Onderzoek16 mei 24

    Drie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag te nemen

    Verontrustende uitkomsten in een onderzoek van Quinyx: 60 procent van de horecamedewerkers denkt na over het opzeggen van hun huidige baan. Volgens de voorloper in AI-gestuurde software voor personeelsbeheer, is het percentage ruim verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar.

  1. Vacatures

  2. Jobtimiser

    Zelfstandig werkend Kok

    Jobtimiser logo
  3. Van der Valk Hotel Schiphol

    Supervisor Restaurant

    Van der Valk Hotel Schiphol logo
  4. Van der Valk Hotel Schiphol

    Bar Manager (Sluitdiensten)

    Van der Valk Hotel Schiphol logo
  5. LEVANTOgroep

    Zelfstandig werkend Kok

    LEVANTOgroep logo
Bekijk vacatures

Meer artikelen

  1. Voorkomen grensoverschrijdend gedrag begint bij werkgevers
  2. Wat moet je allemaal in een beëindigingsovereenkomst zetten?
  3. Chef Arnout van der Kolk verruilt Pulitzer voor Vineyard
  4. Loonclaim zieke horecamedewerker afgewezen mede dankzij verzuimregels ondernemer
  5. Bastiaan Klomp vertrekt bij Thermae 2000
  6. Fraude en diefstal in de horeca door medewerkers: dit kun je als ondernemer doen
  7. Hoe ontsla je een medewerker die de kantjes ervan af loopt?
  8. Ondernemer wil imago van horeca afstoffen: 'Iedereen moet met plezier pensioen halen'
  9. Voorlopig akkoord nieuwe pensioenregeling voor horeca en contractcatering
  10. 'Probeer pensioengerechtigde medewerkers aan het werk te houden'
  11. Alles over de aanzegtermijn en de aanzegvergoeding
  12. Wanneer en hoe kun je iemand op staande voet ontslaan?
  1. Tips om diefstal door medewerkers tegen te gaan
  2. Stel deze vragen bij een exitgesprek
  3. Seksuele intimidatie in de horeca: hoe ga je daarmee om?
  4. Ontslag horecapersoneel met wederzijds goedvinden: hoe zit het?
  5. Pensioen in de horeca: wat te doen als je trouwt, een kind krijgt of gaat scheiden?
  6. Hoe pak je het aan: diefstal uit de personeelsruimte
  7. Transitievergoeding uitrekenen na invoering WAB
  8. Mag je een verborgen camera installeren in de voorraadruimte?
  9. Hoe voorkom ik hogere kosten door de WAB, Wet Arbeidsmarkt in Balans
  10. Zo voorkom je fraude door je medewerkers. Tips van Khalid Oubaha
  11. Aangifte doen, wat komt daarbij kijken?
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Koffie & Thee
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen