Nederlands hotelmerk CityHub krijgt vierde locatie en breidt uit in het buitenland

Nederlands hotelmerk CityHub krijgt vierde locatie en breidt uit in het buitenland
Het exterieur van CityHub in Reykjavik

Het Nederlandse capsule-hotelmerk CityHub krijgt deze zomer zijn vierde vestiging in Reykjavik. Eerder opende CityHub locaties in Amsterdam, Kopenhagen en Rotterdam.

CityHub: futuristische slaapunits, met gezamenlijke ruimtes

In een CityHub kun je digitaal inchecken, een drankje tappen met je elektronische polsbandje, bijkomen in je eigen ‘hub’ of de stad waarin CityHub is gevestigd ontdekken met hulp van een app en de city host. Gasten hebben ieder een eigen futuristische slaapunit, maar de douche- en toiletruimtes zijn wel gezamenlijk.

CityHub Reykjavik krijgt 89 Hubs, vier kamers voor fysiek beperkten, evenals een gemeenschappelijke sociale ruimte. Gasten worden ondersteund door een team van 'CityHosts' om te helpen bij eventuele plannen tijdens hun verblijf.

Noord-Europa, nieuwe vakantiehotspot

Sem Schuurkes, mede-oprichter van CityHub: ‘Als stad die bekend staat om zijn baanbrekende ontwerp en gastvrijheidsexcellentie, past Reykjavik naadloos in onze groeiende portfolio en vertegenwoordigt het een belangrijke mijlpaal in de groei van CityHub.’

Hij vervolgt: ‘IJsland is adembenemend en staat op zoveel reisbucketlists, maar het heeft wel de reputatie soms een duur land te zijn om te bezoeken. CityHub wil deze barrières te doorbreken en bewijzen dat dergelijke bestemmingen betaalbaar kunnen zijn zonder, in te leveren op comfort en voorzieningen.

Vanzelfsprekend ziet CityHub kansen op de hotelmarkt. ‘Nu Noord-Europa de nieuwste vakantiehotspot wordt voor de reisindustrie, willen we ons richten op een nieuwe generatie reizigers die op zoek zijn naar betaalbare stedelijke uitjes en hen verbinden met een wereldwijde gemeenschap van gelijkgestemde en technisch onderlegde mensen die de wereld willen verkennen zonder het hoge prijskaartje’, aldus Schuurkes.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.