Ketelhuis Sonsbeek opent in pand voormalige restaurant Palatijn

Ketelhuis Sonsbeek opent in pand voormalige restaurant Palatijn

Na een tijdelijke sluiting van 2.5 maand is Ketelhuis Sonsbeek geopend in het voormailge restaurant De Palatijn. De horecalocatie heeft een complete make-over ondergaan.

De overname van de Palatijn 3 jaar geleden was het startschot voor het verbreden van het horeca aanbod van de naastgelegen Stadsvilla met een terras, restobar en 7 zalen. Er is de afgelopen periode de tijd genomen om de behoeften van de gasten en mogelijkheden van de locatie te ervaren. De uitkomsten zijn naar de tekentafel gegaan en er is in samenwerking met Quub interior concepts gewerkt aan een vernieuwd horecaconcept.

Nieuwe naam: Ketelhuis Sonsbeek

Bij een vernieuwde locatie hoort een nieuwe naam. De nieuwe naam Ketelhuis Sonsbeek verwijst naar de historische inslag van het gebouw dat vanaf 1990 fungeerde als ketelhuis voor de naastgelegen 'Witte Villa'. Op de etage stond destijds een stookinstallatie die de warmte produceerde die via ondergrondse leidingen naar de Witte Villa werd getransporteerd.

Ketelhuis Sonsbeek is als een zusje van de Stadsvilla, met haar eigen unieke, authentieke karakter en uitstraling. Een plek waarin de historie en nostalgie van het gebouw voelbaar en zichtbaar is. De ligging in het 'groene' Park Sonsbeek wordt gereflecteerd in het interieur, door de vele botanische toevoegingen, zoals florale schilderingen, kleine kunstwerkjes en gedichten over het park.

Alle meubels, aankleding en styling bestaan uit een verzameling van antieke, gerecyclede en nieuwe items, die zorgen voor een tijdloos en vanzelfsprekend geheel. Een aantal lokale Arnhemse ontwerpers en kunstenaars hebben mooie en bijzondere bijdragen geleverd. Hierdoor is een fijne plek ontstaan met betekenis voor de bewoners van Arnhem en alle bezoekers van Park Sonsbeek.

Van Arnhem, voor Arnhem

In Ketelhuis Sonsbeek kunnen gasten terecht voor patisserie, ontbijt, lunch en borrel. De locatie is exclusief af te huren voor (zakelijke) groepsreserveringen (lunch, borrel, buffet, barbecue, feest of een onvergetelijke huwelijksdag).

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.