Duo van Inter Scaldes neemt De Lindehof** over en doopt zaak om tot restaurant Bouchot

Duo van Inter Scaldes neemt De Lindehof** over en doopt zaak om tot restaurant Bouchot
Tessa van de Wouw, Bram Venhorst en Soenil Bahadoer.

In het karakteristieke pand aan de Beekstraat in Nuenen, waar jarenlang het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Lindehof gevestigd was, begint binnenkort een nieuw culinair hoofdstuk. Bram Venhorst en Tessa van de Wouw openen hier hun eigen restaurant: Bouchot.

Duo van Inter Scaldes neemt De Lindehof over

Het stel, dat elkaar leerde kennen tijdens hun tijd bij De Lindehof, keert nu – na jaren van ontwikkeling bij verschillende zaken op topniveau - terug naar de plek waar hun gezamenlijke reis begon. Beiden werkten de afgelopen jaren bij sterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen, onder leiding van Jannis Brevet en Jeroen Achtien, waar Bram souschef was en Tessa uitgroeide tot een van de toonaangevende sommeliers van Nederland. In 2025 werd zij door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar.

Bouchot: puur, persoonlijk en herkenbaar

Restaurant Bouchot gaat een huiselijk restaurant worden waarin kwaliteit en een persoonlijke benadering centraal staan. Eenvoud op het bord, met pure smaken van seizoensgebonden producten. De naam Bouchot verwijst naar een kleine mosselsoort uit Frankrijk – een subtiele knipoog naar hun liefde voor Zeeland en de Franse keuken.

'Bouchot wordt een plek waar een breed publiek kan genieten van verfijnde gerechten met een klassieke basis', aldus Venhorst. 'We willen een ongedwongen sfeer creëren waarin mensen zich thuis voelen.'

Een nieuw begin op vertrouwde grond

Hoewel De Lindehof een grote naam is in de Nederlandse gastronomie, betreft de overname uitsluitend het pand. Restaurant Bouchot is een geheel nieuw concept met een eigen identiteit. 'We hebben veel respect voor wat sterrenchef Soenil Bahadoer hier heeft opgebouwd', zegt Van de Wouw. 'Maar we willen zelf wel een toegankelijker concept gaan voeren. Het voelt heel bijzonder om die droom op deze plek te kunnen realiseren.'

Vooruitkijken met vertrouwen

Bahadoer liet eerder al aan Misset Horeca weten dat de naam van De Lindehof niet over te nemen was. Hij is blij met deze invulling van zijn voormalige restaurant. 'Het mooiste wat je als chef kunt doen, is ruimte maken voor de volgende generatie. Bram en Tessa hebben hun roots in De Lindehof, en ik ben ongelooflijk trots dat juist zij in dit pand gaan starten.' Zelf zal Bahadoer in juli een nieuwe start maken met restaurant GEM in het historische Poortgebouw van Kasteel Gemert Eindhoven. 'Het is een drukke periode maar ik ga zeker tijd maken om bij Bouchot te komen eten.'

Opening eind zomer 2025

Restaurant Bouchot opent naar verwachting haar deuren in september 2025. Meer informatie wordt binnenkort gedeeld via restaurantbouchot.nl en de sociale mediakanalen van het restaurant.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.