Gesponsord

Imperial Ready-to-Heat: smakelijke efficiëntie voor foodserviceprofessionals

Imperial Ready-to-Heat: smakelijke efficiëntie voor foodserviceprofessionals

De uitdagingen in foodservice zijn talrijk: personeel is schaars, de werkdruk is hoog en klanten verwachten constante kwaliteit. Hierdoor neemt de vraag naar gebruiksgemak toe. Imperial, een ervaren Belgische producent van vleeswaren, speelt in op deze vraag met 'Ready-to-Heat', een voorgegaard aanbod dat gemak en smaak combineert.

Met Ready-to-Heat wil Imperial een oplossing bieden voor de foodservice. Inge Knops, Marketing Manager bij Imperial, licht toe: ‘We zagen een stijgende marktvraag naar convenience en gebruiksgemak. Ready-to-Heat is ons antwoord op die vraag. De producten combineren de smaak van Belgisch vakmanschap met het gemak van voorgegaard vlees. Chefs kunnen de porties in een handomdraai bereiden, zonder in te boeten op kwaliteit. En het aanbod biedt voldoende variatie voor verschillende keukenconcepten, van traditionele bereidingen tot moderne en creatieve toepassingen.’

Met het voorgegaarde aanbod richt Imperial zich vooral op het middensegment van de horeca, denk aan (familie)restaurants en bistro’s, maar ook aan grootkeukens zoals cateringbedrijven en zorginstellingen.

Ambachtelijk bereid kwaliteitsvlees

Inge Knops: 'We zagen een stijgende marktvraag naar convenience en gebruiksgemak. Ready-to-Heat is ons antwoord op die vraag.'
Inge Knops: 'We zagen een stijgende marktvraag naar convenience en gebruiksgemak. Ready-to-Heat is ons antwoord op die vraag.'

Het Ready-to-Heat aanbod bestaat uit vier producten: het Hammetje, het Mini-hammetje, de Minute Steak Ham aan het spit en de Minute Steak Kip aan het spit.

De hammetjes zijn gemaakt van puur varkensvlees dat wordt gepekeld, gerookt op beukenhout en vervolgens traag gegaard. De Minute Steaks bestaan respectievelijk uit puur varkens- en kippenvlees en hebben een echte ‘spit-smaak’. De ham-variant wordt traag gegaard in een heteluchtoven. De kip-variant wordt gepekeld, gegrild en traag gebraden.

Meer efficiëntie in de keuken

Een belangrijk aspect van Ready-to-Heat is het gebruiksgemak. Dankzij het voorgaren zijn de producten meteen klaar voor gebruik en in slechts enkele minuten te bereiden, wat zorgt voor tijdswinst tijdens de mise-en-place en service. De producten zijn ook op verschillende manieren klaar te maken: in de pan, in de (microgolf)oven, op de bbq en zelfs sous-vide.

Andere praktische voordelen zijn de consistente portiegroottes, die zorgen voor meer controle over de food cost, en de vacuümverpakkingen, die zorgen voor een langere houdbaarheid en minder verspilling.

Het is makkelijk te bereiden op grote schaal, met een minimum aan input en een maximum aan output”

Wat zeggen professionals?

Imperial Ready-to-Heat wordt reeds gebruikt door menig foodserviceprofessional. Een voorbeeld hiervan is Rob Van Rompuy, Diensthoofd Voeding in Kliniek Sint-Jozef Pittem. Samen met zijn cateringteam is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse maaltijden van 250 patiënten en 120 medewerkers.

‘In de zorgsector moeten we zoeken naar producten die heel gemakkelijk en efficiënt zijn, en dat is zeker het geval met Ready-to-Heat. Het Hammetje, bijvoorbeeld, serveren we regelmatig. Het is makkelijk te bereiden op grote schaal, met een minimum aan input en een maximum aan output. Het wordt goed geportioneerd aangeleverd, wat ook interessant is voor de foodcostberekening’, aldus Van Rompuy.

Voor Van Rompuy ligt het voordeel in de combinatie van kwaliteit en praktisch gebruik. Het product vereist minimale voorbereiding terwijl het eindresultaat consistent blijft, ook bij grote volumes.

Dit artikel is gesponsord door Imperial.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.