Mexicaans hotel geeft griepvrij-garantie

Gasten van hotel The Royal in de Mexicaanse badplaats Cancun krijgen een griepvrij-garantie. Bezoekers die binnen veertien dagen na het uitchecken toch besmet blijken met het griepvirus, krijgen drie gratis vakanties.

Dat schrijft DePers.nl. Ook andere hotels in Cancun stunten met prijzen om zo toch nog wat gasten te ontvangen. Door de griep is het toerisme in Mexico volledig ingestort en staan hotels langs de kust zo goed als leeg.

Inmiddels hebben zeventien hotels in Cancun noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Het verlies aan inkomsten wordt geschat op zes miljoen dollar per dag.

Naast zeventien hotels hebben inmiddels ook vijftien restaurants hun deuren definitief moeten sluiten. Verwacht wordt dat daar nog een flink aantal bij gaat komen.

Cancun en directe omgeving ontvangen jaarlijks 3 miljoen buitenlandse toeristen. De lokale economie is voor 90 procent afhankelijk van toerisme. Het aantal besmette gevallen in de provincie Quintana Roo, waarin Cancun ligt, bedraagt tot nu toe elf. Dat is in verhouding met andere gebieden in Mexico te verwaarlozen.