Groeiplannen bezorgdienst Tantebep.nl

Groeiplannen bezorgdienst Tantebep.nl

Elf restaurants werken inmiddels samen met de nieuwe bezorgdienst Tantebep.nl. Het gaat om restaurants in Den Haag en Amsterdam. Tantebep.nl is sinds ...

‘Momenteel hebben wij zes restaurants en één traiteur actief in Den Haag, en vijf restaurants in Amsterdam’, aldus Yaron Menneken (25), die samen met Stephan Lems (25) Tantebep.nl in maart van dit jaar begon.

Tante Bep werkt iedere dag samen met een ander restaurant of traiteur om maaltijden thuis te bezorgen. De deelnemende restaurants en traiteurs verzorgen de bereiding van het eten, Tantebep.nl verzorgt de bezorging.

Volgens Menneken zijn er voor de deelnemende restaurants geen specifieke voorwaarden of contracten om deel te nemen aan Tantebep.nl. Menneken: ‘Sinds de opkomst van bedrijven als Groupon is iedereen daar heel huiverig voor. Wij maken afspraken met de restauranthouder door elkaar eerlijk in de ogen te kijken en te zeggen waar het op staat’.

Tantebep.nl adviseert restaurants om gerechten te maken die verkoopbaar zijn voor tien tot twintig euro. ‘Hierdoor zitten we op dezelfde prijs van een gemiddelde bezorgpizza. Hierbij is een vereenvoudiging van de meeste menukaarten nodig om het financieel haalbaar te maken voor restaurants’, aldus Menneken.

Menneken vervolgt: ‘Deze vereenvoudiging heeft ook vaak als direct gevolg dat de gerechten hierdoor geschikter zijn voor het bezorgen. En daarnaast is het ook zo dat veel kosten als personeel, stomerij en servies afvallen’.

Tantebep.nl hanteert geen commissie maar verhoogt de inkoopprijs van het gerecht ‘met een paar euro’. De hoogte is afhankelijk van het soort gerecht, stelt Menneken.

De bezorgdienst werkt met elektrische scooters om de maaltijden in Amsterdam en Den Haag te bezorgen. Rotterdam en Utrecht staan op het verlanglijstje van Tantebep.nl om ook te gaan bezorgen.

‘Tegen die tijd kijken we ook of de wat kleinere steden binnen Nederland interessanter kunnen zijn, of zelfs het buitenland. Dit ligt volledig aan het restaurantaanbod in de steden’, aldus Menneken.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.