Vernieuwd De Stenen Tafel wil Michelinster terug

Vernieuwd De Stenen Tafel wil Michelinster terug

Restaurant De Stenen Tafel in Borculo wil weer graag een Michelinster. Patron Raymond Prinsen, die het Achterhoekse sterrestaurant ruim een jaar geleden sloot en vorige week als nieuw concept weer opende, weet echter niet wat de mening is van Michelin over een restaurant dat alleen op vrijdag en zaterdag open is.

Prinsen zegt niet anders te koken dan voorheen. ‘Mijn kookfilosofie, licht en modern met respect voor de klassieke keuken, is niet veranderd. Ik zou liegen wanneer ik zou zeggen dat ik geen Michelinster zou willen. Maar ik weet niet hoe Michelin aankijkt tegen ons nieuwe concept’, aldus Prinsen.

Sinds vorige week is De Stenen Tafel weer open. Het restaurant is alleen op vrijdag- en zaterdagavond open. De andere dagen in de week werkt Prinsen aan de mise en place in aanloop naar het weekend. De kaart van De Stenen Tafel is ingekort, gasten kunnen kiezen uit twee menu’s. Het restaurant heeft een meer relaxe sfeer en moet minder klassiek aanvoelen.

Prinsen deed ruim een jaar geleden De Stenen Tafel dicht. Hij zat in een soort van sleur en miste de drive om op dezelfde voet door te gaan. ‘Ik was vaker aan het zuchten en er dreigde sleur in te sluipen. Ik was bang onverschillig te worden en heb toen besloten te stoppen om na te denken over de toekomst’, aldus Prinsen.

Vorig jaar rond Kerst trok zakenman Hans Melchers aan de bel. Melchers was van plan een kunstmuseum, met werken overgenomen uit de failliete boedel van oud-DSB-topman Dirk Scheringa, te starten in Ruurlo. Prinsen zou in het museum een restaurant kunnen starten.

Omdat Melchers het niet eens kon worden met de huidige exploitant van de oranjerie van Kasteel Ruurlo, besloot hij het museum niet in Ruurlo maar in Gorssel te bouwen. Daarmee verdween tevens het plan van Prinsen om een museumrestaurant te starten naar de prullenbak.

Kort daarna besloot Prinsen samen met voormalig levenspartner en huidig zakenpartner Gea Meppelink om De Stenen Tafel nieuw leven in te blazen. Naast de vrijdag- en zaterdagavond overweegt Prinsen op termijn op vrijdagmiddag een lunch te gaan draaien.