Bobby Rust: 'Eén ster voor de Gastrobar is geen verlies

Bobby Rust: 'Eén ster voor de Gastrobar is geen verlies

Ron Blaauw staat met de Gastrobar in Amsterdam in de Michelingids voor 2014 met één ster. Zijn voormalige restaurant Ron Blaauw stond met twee sterren in de rode gids. 'Het is geen sterverlies. De Gastrobar is een ander concept en daarvoor zijn we beloond door Michelin met een ster.

Bobby Rust, chef-kok van Ron Gastrobar in Amsterdam, ziet de ster die de Gastrobar kreeg van Michelin als een beloning. 'We doen iets heel anders bij de Gastrobar van we deden in Ron Blaauw Restaurant. Het is een nieuwe zaak en voor die inspanning zijn we beloond. Zo zie ik dat. We hebben er allemaal voor gevochten.' Namens Ron Blaauw was Rust maandag 25 november aanwezig in Maastricht. Hier werd in het Theater aan het Vrijthof de nieuwe culinaire gids voor 2014 gepresenteerd.

De rechterhand van Ron Blaauw ziet de mutatie dus niet als sterverlies. 'Nee. Absoluut niet. Ron Gastrobar is een ander concept. Een nieuw restaurant. Met andere gerechten en andere gasten.'

Ron Blaauw heeft met zijn Gastrobar de aanzet gegeven voor culinaire verschuivingen in Nederland. Het werken op een ander niveau noemt Bobby Rust 'soms moeilijk. Nog steeds. Ik ben ook topgastronomie gewend. Dit is iets anders. Maar ik denk dat we goed bezig zijn. Goede dingen doen. Voorheen was het fine dining. Nu is het drie, vier gangen en dan gaan de mensen weer door. Anders. Maar wel wat de gasten willen. Dit blijkt. Gasten blijven komen.'

Rust gaat terug naar Amsterdam voor een feestje bij de Gastrobar. 'Een drankje doen met de mannen. We doen het uiteindelijk nooit alleen,' besluit de chef.

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren 2014
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren 2014
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014