Met gepaste trots vertelde Taco van der Bijl tijdens de Mobiele Horecatraining 2012 voor de camera van MissetHoreca.nl dat zijn huisborrels inmiddels ‘wereldberoemd’ zijn. Recent mocht hij een Japanse tv-ploeg ontvangen voor opnames en die was toch vooral benieuwd naar de vier huisborrels van De Bóbbel, de nummer 1 in de Café Top 100 van 2012.
Bitter Bóbbelke, ’ne Schieveleer, ’ne Geleujetige en Grampeer’s Gouweke heten de vier huisborrels, die zijn ontwikkeld naar recept van Van der Bijls voorganger Nol Derrez. Grampeer’s Gouweke werd vorig jaar november opnieuw geïntroduceerd, nadat het oorspronkelijke recept verloren was gegaan.
Een slijterijvergunning zou Van der Bijl de mogelijkheid geven om in de ruimte boven het café naast het organiseren van proeverijen en dergelijke tevens de huisborrels te verkopen. ‘Er is veel vraag naar en daar wil ik graag aan voldoen. Ik ga ze aanbieden in twee flesformaten: 0,2 en 0,7 liter.’ Vanaf dit voorjaar zijn de vier varianten te proeven in een zogenaamde proefmolen.