Topkoks ‘jammen’ tijdens World Food Festival

Het Future Food House in het Museumpark in Rotterdam wordt de centrale plek van het World Food Festival. Het onderkomen biedt een spannende blik op de toekomst van voedsel, met onder meer cullinaire jamsessies tussen topkoks.
Delen:

Van 18 september tot en met 27 oktober laten horeca, topkoks, voedselproducenten en wetenschappers tijdens het World Food Festival zien, horen en proeven wat Rotterdam te bieden heeft.

Food House

Het festival spreidt zich uit over de stad en de haven. Kloppend hart is het Museumpark, waar het Future Food House wordt gevestigd. Dit ‘huis’ biedt een spannende blik op de toekomst van voedsel, met onder meer culinaire jamsessies tussen topkoks.

Met grote en kleine events, markten, proeverijen, workshops, interactieve tentoonstellingen, stadsroutes en havenexcursies brengt het festival de bezoekers in aanraking met de volledige voedselketen.

Rotterdam

Het programma gaat in op culinaire trends en de nieuwste ontwikkelingen in de voedselindustrie, heeft aandacht voor wereldvoedselvraagstukken, de invloed van voeding op de gezondheid en lokale initiatieven op het gebied van duurzame voedselproductie.

Onderdeel van het programma is ook het openluchtfestival Rotterdamse Kost, waarin ‘echt’ Rotterdams eten centraal staat. Bovendien vindt tijdens het World Food Festival vindt de eerste editie van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats.