Eerste nieuwe boek Peter Klosse voor Harold McGee

Eerste nieuwe boek Peter Klosse voor Harold McGee

De Amerikaanse auteur Harold McGee neemt op 18 januari 2014 in Amsterdam het eerste exemplaar van het nieuwe boek van Peter Klosse, The Essence of Gastronomy, in ontvangst.

De presentatie van het nieuwe boek van Peter Klosse, lector gastronomie op de hotelscholen Maastricht en Leeuwarden en eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput, vindt plaats in het Museumcafé in Amsterdam. In het Engelstalige boek introduceert Klosse gastronomie als de wetenschap van smaak en proeven. Daarbij is smaak een kenmerk van een product. Proeven is de menselijke waarneming van smaak.

Overkoepelende theorie

Smaakprofessor Klosse brengt in The Essency of Gastronomy natuur-wetenschappen en mens-gerelateerde wetenschappen samen in een nieuwe overkoepelende theorie over smaak. Het biedt volgens de auteur nieuwe mogelijkheden voor het oplossen van voedselgelateerde vraagstukken.
Het boek in The Essency of Gastronomy; understanding the flavour of foods and beverages is verschenen bij Taylor & Francis. Klosse is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse auteur met een internationale publicatie op dit gebied.

Johannes Van Damprijs

De met Klosse bevriende collega-auteur Harold McGee neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Op 17 januari ontvangt McGee de Johannes van Damprijs tijdens het Gala van het kookboek in Amsterdam.