Willem Schaafsma wint eerste Hill Billy Cooking Contest

Willem Schaafsma wint eerste Hill Billy Cooking Contest

De eerste editie van de avontuurlijke kookwedstrijd Hill Billy is op 15 september 2014 gewonnen door Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos in Leeuwarden.

De wedstrijd vond plaats als onderdeel van de tweede editie van het gastronomische evenement ChefsRevolution. De winnaar ging naar huis met een big green egg van 250 kilo. Wedstrijdorganisator Jonnie Boer liet op het podium van ChefsRevolution weten dat de jury unaniem was in de keuze van het winnende gerecht. Samen met Sergio Herman en de Belgische sterrenchef Gert de Mangeleer beoordeelde Boer de inzendingen.
Jan Smink, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse d'Or, ging met de tweede prijs (een exclusieve gesigneerde messenset) naar huis.

Ingrediënten verzamelen

Bij de Hill Billy gingen vijf deelnemers 's ochtends om half acht met een landkaart van de regio op pad. Daarop had Boer een aantal plekken had aangekruist. Op deze locaties moesten de kandidaten ingrediënten verzamelen. Vervolgens kregen ze wat tijd om wat technische handelingen te verrichten in een keuken. Daarna moesten ze naar een geheime plek in de buitenlucht om op de big green egg gerechten bereiden.

Deelnemers

Naast Smink en Schaafsma deden Joris Bijdendijk van sterrestaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand in Amsterdam, Joost Bax van restaurant Zarzo in Eindhoven en Laurent Smallegange van Spetters in Breskens mee.