Café De Wolthoorn Café van het Jaar

Café De Wolthoorn Café van het Jaar

Café De Wolthoorn in Groningen is als eerste geëindigd in de Café Top 100. De lijst met beste cafés van Nederland. Het café van de broers Arnold en Jeroen Ensing mag zich Café van het Jaar noemen.

Zij treden hiermee in de voetsporen van vader Herman Ensing die in 1990 met zijn café ’t Golden Fust in Groningen ook het bij de titel horende Gastvrijheidsbeeld mocht ontvangen. Omdat er toen nog geen sprake was van het Café van het Jaar is De Wolthoorn het eerste café in Groningen dat met deze eretitel aan de haal gaat. De Café Top 100 verschijnt vrijdag 23 november als speciale uitgave van het vakblad Misset Horeca.

Arnold Ensing wordt per telefoon op de hoogte gebracht door hoofdredacteur Hans Steenbergen

Café De Wolthoorn in Groningen gooit al jaren hoge ogen in de Café Top 100. Twee jaar geleden op 6, vorig jaar naar 3 en dit jaar de hoogste positie in de lijst. De Wolthoorn is een café voor de echte liefhebber. De broers Arnold en Jeroen Ensing namen het een paar jaar geleden over van hun vader en gaven er hun eigen draai aan. Geen makkelijke taak. In dit café anno 1923 schrijven veel vaste gasten hun eigen regels. Hier goed mee om gaan zonder nieuwe gasten af te stoten vereist lef, tact, en inzicht. Daarover beschikken de broers volop.

Het verlengen van de bar of aanpassen van de gevel gebeurde zonder het karakter van de zaak aan te tasten. De entree is voor een enkeling wat hoogdrempelig, maar eenmaal binnen past dit café als de spreekwoordelijke oude jas. Warm en gastvrij. Waar meerdere leeftijdscategorieën zich thuis voelen. Het bedrijf van Arnold en Jeroen Ensing schrijft Gastvrijheid met een hoofdletter. De jonge ondernemers hebben dit klassieke café een eigentijdse draai gegeven.

Bekijk hier foto's van De Wolthoorn:

Meer nieuws over de Café Top-100:

Wilt u de gehele Café Top-100 bekijken?

De volledige lijst van de Café Top-100 is vanaf vandaag te lezen op de website www.cafetop100.nl. Vanaf 09.00 uur wordt de Top-10 online gepubliceerd. Daarna worden ieder uur nieuwe zaken aan het overzicht toegevoegd. Houd deze site dus vandaag goed in de gaten!