Oesterzwammen kweken in koffiedrap van Lebkov

Oesterzwammen kweken in koffiedrap van Lebkov
Facebook-pagina Tropicana Paddenstoelen

Het voormalige subtropische zwemparadijs Tropicana in Rotterdam is weer in gebruik en horeca speelt er een belangrijke rol. In het oude buitenzwembad ...

In de kelders, de voormalige kleedruimtes van het personeel en de oude beautysalon van Tropicana hangen nu zakken vol koffiedik en stro waar roze en grijze oesterzwammen uit groeien, zo schrijft AD.nl. Het initiatief draagt de naam RotterZwam en komt uit de koker van Siemen Cox en Mark Slegers.

Lebkov

Het koffiedik waarin de oesterzwammen groeien, komt van het aan het Stationsplein gevestigde Lebkov & Sons. Slegers laat in het artikel weten dat wordt bekeken of de zwammen op den duur op de kaart komen van de horecagelegenheid in de Maasstad.

De initiatiefnemers richten zich met de oesterzwammen op de horeca en op consumenten. RotterZwam bevindt zich in de onderzoeksfase. Cox en Slegers hopen daarna stadslandbouw te kunnen realiseren in het voormalige zwembad.

Of dat laatste gaat gebeuren, hangt af van onder andere het bestemmingsplan. Onderzocht moet worden of stadslandbouw daarmee overeenkomt.