Nieuw concept Prorest bij Endemol

Nieuw concept Prorest bij Endemol

Het nieuwe concept Seven 2 Seven van Prorest is full swing bij Endemol Nederland. Alsof het een tv-programma betrof kreeg het bedrijfsrestaurant van de tv-gigant in Aalsmeer een slimme en goed gelukte metamorfose.

Het vorige bedrijfsrestaurant was een echte kantine. In de meest oubollige betekenis, aldus Sabine Riezebos teammanager Facilities bij Endemol in Aalsmeer. Dat moest beter, maar vooral ook hipper, vond de producent van succesvolle tv-programma's. Eén uitdaging, er waren niet zoveel financiële middelen beschikbaar.

Flitsende metamorfose

Een uitdagende maar moeilijke opdracht voor Riezebos die net in dienst was getreden. Na een tender besloot ze in zee te gaan met het concept seven 2 seven van Prorest. Dat exploiteert het concept samen met de bedenkers, de Foursome Horeca Groep. De 'kantine' kreeg, alsof het een tv-programma betrof, een flitsende metamorfose.

'Eindelijk hip'

Eind vorig jaar werd de verandering binnen drie dagen tot stand gebracht. De grootste wijzigingen werden doorgevoerd in de aankleding (o.m. lampen, tegels, kleur muren), routing, buffetten en het assortiment. Bovendien deed het fenomeen frontcooking zijn intrede. Alom positieve reacties bij het, veelal jong en trendy, Endemol-personeel. 'Hè, hè het is eindelijk hip', kreeg Riezebos onder meer te horen.

Training personeel

Behalve de uiterlijke veranderingen kreeg ook het personeel een training. Er werd onder meer gewerkt aan de onderdelen omgang met gasten, upselling en teamwork. Andere aspecten van het concept, dat mogelijk als franchise in de markt wordt gezet, zijn: wisselende kaart tijdens seizoenen (inclusief bedrijfskleding), prima en betaalbare broodjes en maatwerk.

Klik hier voor de fotoreportage over Seven 2 seven.