Heineken verbouwt Heineken Hoek Amsterdam

Heineken verbouwt Heineken Hoek Amsterdam

Heineken wil het bekende café Heineken Hoek aan het Leidseplein in Amsterdam grondig verbouwen. Het grand café krijgt een nieuwe uitstraling en boven de kroeg komt een hotel. Een woordvoerder bevestigde donderdag 15 mei berichtgeving daarover in Het Parool.

Plannen voor de grootschalige herontwikkeling zijn inmiddels ingediend bij de gemeente. 'De Heineken Hoek en het Leidseplein zijn iconische Amsterdamse horecalocaties waar de naam van ons bedrijf onlosmakelijk aan verbonden is', aldus de woordvoerder.

'We wachten nu de reactie van de gemeente op onze plannen af en afhankelijk daarvan zullen we een en ander verder uitwerken en hopelijk uitvoeren.'

Won Yip

Misset Horeca meldde maandag 12 mei al dat de Amsterdamse horecaondernemer Won Yip, die een aantal zaken op en rond de Dam bestiert, de nieuwe exploitant wordt. Heineken wilde toen nog niets loslaten over ontwikkelingen rondom Heineken Hoek.

Horeca Top 100

Yip runt diverse bedrijven in het centrum van Amsterdam en staat met zijn onderneming Yip Company op plaats 76 in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en merken voor 2014.

Een maand geleden brak brand uit in het etablissement toen voetbalsupporters vuurwerk afstaken.

Bron: ANP