En wat bleek? Maar liefst tweederde van de stemmers op de poll vindt catering in grote meerderheid catering doorslaggevend voor de beoordeling van een evenement. Volgens zusterblad FZ (Feestelijk Zakendoen) moet dit voldoende stof tot discussie geven. 'Evenementenorganisatoren kunnen het hier onmogelijk mee eens zijn toch?', luidt de rethorische vraag op fz.nl.
'Natuurlijk is de catering een belangrijke schakel en kan het heel veel goed en fout maken op een evenement, maar het bepaalt toch niet de beoordeling van de bezoeker? Of wel?' Enkele reacties op die nieuwsgierige vraag van FZ luidden:
'Een evenement moet in balans zijn qua kosten voor faciliteiten en andere non-food activiteiten, catering moet daarin geen sluitpost of moneymaker worden. een creatief goed food product heeft zijn prijs.' (Wilbert de Kruijf)
Wil Kuiters: 'Catering is wat ons betreft net zo'n belangrijk onderdeel van een evenement of congres als de overige'ingrediënten': techniek, locatie, vervoer, sprekers, catering, registratie etc.etc.: wat ons betreft alle onlosmakelijk met elkaar verbonden om bezoekers/deelnemers een goed totaalproduct aan te bieden.'