'Veneca moet kenniscentrum bedrijfscatering worden

'Veneca moet kenniscentrum bedrijfscatering worden

De Veneca wil beter in beeld komen bij opdrachtgevers. De branchevereniging voor contractcateraars moet een kenniscentrum op het gebied van bedrijfscatering worden. Het nieuwe digitale Programma van Eisen (PvE) kan daarbij helpen. Papierverslindende offertetrajecten zouden daarmee verleden tijd moeten zijn.

Met het binnenkort te introduceren digitale PvE moet een einde komen aan de papierverslindende offertetrajecten die opdrachgevers en bedrijfscateraars moeten doorlopen. Dat meldt de Veneca in haar eigen orgaan Info. 'in de kern kan de opdrachtgever in het digitale PvE, de wensen en eisen waar de cateringopdracht uit zal bestaan kenbaar maken', vertelt Casper van 't Hof.

De commercieel directeur van Prorest is samen met SAB-collega Bianca Wester betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe digitale systeem. Wester: 'Vergelijk het met het aangifteprogramma van de Belastingdienst. De opdrachtgever loopt een checklist af. Afhankelijk van de behoefte kan de aanvrager al dan niet dieper op een bepaald onderwerp ingaan.'

Kenniscentrum

Volgens Wester besparen opdrachtgevers zo tijd en geld. Ofwel: 'Dure intermediairs.' Van 't Hof: 'Contractcateraars sparen ook tijd en geld uit. We krijgen te maken met een betere vraagstelling vanuit de opdrachtgevers en hebben vaker direct contact.' Het systeem wordt exclusief door de Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) aangeboden.

De tool is een van de diensten die ervoor moet zorgen dat Veneca beter in beeld komt bij opdrachtgevers, aldus Van 't Hof. 'Veneca moet een kenniscentrum worden op het gebied van bedrijfscatering. Dat zijn we al voor de leden, maar dit moeten we ook worden voor de buitenwereld.'

Van 't Hof heeft hoge verwachtingen van het systeem. 'Ik verwacht dat het digitale PvE een belangrijke plaats gaat innemen als het gaat om het doen van goede en sluitende aanbestedingen'. Volgens Wester gaat volgt in september een pilot versie van het systeem en gaat het in november 'live'.

Meer nieuws over bedrijfscatering: