Frituurpan inleveren voor korting en gratis producten

Cafetariaketen Kwalitaria houdt een inruilactie met frituurpannen. De actie is bedoeld om de consument er op te wijzen dat thuisfrituren vaak niet verantwoord gebeurt en dat juist de cafetaria de frituurspecialist bij uitstek is.

Consumenten kunnen van 9 tot en met 29 januari hun frituurpan inleveren bij een Kwalitaria in hun buurt. In ruil krijgen ze een voucher voor drie gratis producten en kortingsbonnen met een waarde van €25. Bovendien maken ze kans op een Kwalitaria fiets door de code die op de voucher staat in te vullen op de speciale actie website Kwalitaria.nl/frituurpanactie. Bovendien doneert de keten voor elke ingeleverde frituurpan €1 aan de stichting Make-a-wish.

Verantwoord frituren

Kwalitaria houdt de actie om consumenten duidelijk te maken dat thuisfrituren in veel gevallen niet verantwoord gebeurt. Er zijn veel consumenten die thuis frituren in ondeugdelijk en oud vet en met gebrekkige friteuses. Uit onderzoek van de consumentenwebsite BesteProduct.nl blijkt dat veel thuisfriteuses niet goed werken. Friteuses verhitten de olie te heet en de temperatuur blijft tijdens het frituren van frites juist veel lager dan de ingestelde temperatuur. Slecht voor de gezondheid. Kwalitaria frituurt schoon en verantwoord in vloeibare Hart voor Health-frituurolie. Deze frituurolie valt binnen de richtlijnen van de campagne Verantwoord frituren. De oude frituurpannen worden milieuvriendelijk afgevoerd.

Donatie aan goed doel

En dat is nog niet alles. Voor elke ingeleverde frituurpan doneert Kwalitaria 1 euro aan de stichting Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.