nieuws

Heineken blijft hengelen naar S&N

Café

Heineken en Carlsberg sluiten niet uit dat ze hun gezamenlijke bod op de Britse branchegenoot Scottish & Newcastle zullen verhogen. Maar vooralsnog zijn ze niet van plan dat te doen. Dat staat in een gezamenlijke verklaring die maandag naar buiten is gebracht.

Heineken blijft hengelen naar S&N

Heineken en het Deense Carlsberg hebben 7,3 miljard pond over voor S&N, een bedrag dat de Britten te laag vinden. In de verklaring herhalen de twee bedrijven zich het recht voor te behouden om eventueel een hoger bedrag te bieden.

De huidige bieding, die neerkomt op 750 pence per aandeel S&N, vertegenwoordigt volgens de verklaring al de waarde van de Britse bierbrouwer.

Zondag verklaarde topman Jorgen Buhl Rasmussen van Carlsberg in een Britse krant dat het consortium van de Nederlandse en Deense bierbrouwers geen plannen heeft voor het verhogen van het bod op Scottish & Newcastle.

Het consortium streeft naar een vriendelijke overname, maar tot nog toe hebben de twee bierbrouwers niet met de Britten om de tafel gezeten.

Reageer op dit artikel