nieuws

Brand bij bierbrouwende monniken Rochefort

Café

In de abdij van Saint-Remi in het Belgische Rochefort heeft woensdag een grote brand gewoed. Het oude deel van het complex is verwoest, aldus Belgische media. De monniken, die wereldwijde faam genieten om het bier dat ze er brouwen, zaten aan het avondeten toen de brand rond half zeven uitbrak. De oorzaak is vermoedelijk een probleem met elektrische generatoren, aldus de brandweer.

Brand bij bierbrouwende monniken Rochefort

De monniken zijn geëvacueerd. Niemand is gewond geraakt.

De abdij had door de aanhoudende sneeuwval al enige tijd problemen met de elektriciteit, waardoor was overgeschakeld op de generatoren.

De circa zeventig uitgerukte brandweerlieden wisten later op de avond het vuur onder controle te krijgen. Belgische media meldden dat vier vaten van 27.000 liter trappist verloren zijn gegaan. De brouwerij zelf heeft geen schade opgelopen. De brouwerij produceert jaarlijks circa 1,5 miljoen liter bier.

De abdij stamt uit de dertiende eeuw en sinds het einde van de negentiende eeuw wordt er bier gebrouwen. De productie ligt stil door de brand, maar een van de monniken liet weten dat de productie binnen enkele dagen weer zal worden hervat. Er werken dagelijks 35 mensen.

Reageer op dit artikel