nieuws

Grand Café Luxembourg dicht

Café

Grand Café Luxembourg in Amsterdam is dicht. De eigenaar van het bekende horecabedrijf is failliet verklaard. De curator denkt dat de zaak uit de boedel van Sjoerd Kooistra over enkele dagen weer open kan zijn.

Grand Café Luxembourg dicht

Dat staat te lezen op Parool.nl. De sluiting is het gevolg van een grote betalingsachterstand bij een pensioenfonds en bij de Belastingdienst.

De sluiting van Luxembourg is het gevolg van het faillissement van Dantzig aan de Amstel BV, dat geleid wordt door de vroegere rechterhand van Sjoerd Kooistra, Martin Nijdam. In de BV zitten ook Dantzig en Heineken Hoek. De exploitatie van deze zaken lijkt niet in gevaar.

Curator Seerp Gratama heeft laten weten dat Luxembourg ‘binnen enkele dagen’ heropend kan worden. Dit zal dan gebeuren via een doorstart met het bestaande personeel.

Reageer op dit artikel