nieuws

Wordvilt: Wordfeud op bierviltjes

Café

Wordfeud, de populaire app gebaseerd op het oude woordspel Scrabble, verschijnt in een nieuwe versie. Het woordspel komt er ook op bierviltjes, Wordvilt. Het zijn ruim 100 bierviltjes met letters erop.

Wordvilt: Wordfeud op bierviltjes

Wordfeud werd recent in sommige horecagelegenheden verboden. Veel cafébezoekers keken alleen nog maar naar hun smartphone tot ergernis van collega-gasten en gastheren. Onder meer het Zwolse café De Hetebrij ageerde tegen het spelletje en haalde hiermee de landelijke media.

Het incident bracht ontwerper Sjoerd Stellingwerf op het idee van Wordvilt: een sociale Wordfeud variant geschikt voor de kroeg. ‘Wordfeud spelers kunnen hun favoriete woordspelletje nu in echt gezelschap van familie en vrienden spelen. Ze zijn niet meer veroordeeld tot hun mobieltje of tablet pc,’ aldus Stellingwerf.

Reageer op dit artikel